Ανάμεσα σε τόσα smartphones που έχουμε παρουσιάσει στο Insomnia, η συγκεκριμένη παρουσίαση έχει τη δική της σημασία αφού είναι η πρώτη φορά που δοκιμάζουμε ένα smartphone της Meizu.

Αν δεν γνωρίζετε την εταιρεία Meizu, είναι μάλλον φυσιολογικό, αφού μόλις πρόσφατα ξεκίνησε να κάνει προσπάθειες να επεκταθεί εκτός Κίνας, στην αγορά της οποίας παίζει κυρίαρχο ρόλο εδώ και αρκετά χρόνια. Με έτος ίδρυσης το 2003, η Meizu ξεκίνησε αρχικά να κατασκευάζει mp3 players με αρκετή επιτυχία αλλά η όλη έκρηξη της κατηγορίας των smartphone δε μπορούσε να τη βρει ασυγκίνητη. Έτσι το 2009 παρουσίασε το πρώτο της κινητό, το M8 miniOne, το οποίο έμελλε να αποτελέσει σχετική εμπορική επιτυχία, δίνοντας έτσι την απαραίτητη ώθηση στην εταιρεία για να συνεχίσει να κυκλοφορεί ενδιαφέροντα μοντέλα.

 

 

Αποτελώντας έναν από τους μεγάλους παίχτες σε μια τεράστια αγορά δίπλα στην ZTE, στην Huawei και στη Xiaomi, η Meizu φέρνει τη γνωστή συνταγή των Κινέζων κατασκευαστών τουλάχιστον σ’ ότι αφορά τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα, κορυφαίες επιδόσεις δηλαδή, σε συνδυασμό με πολύ καλή τιμή.

 

Το MX4 που δοκιμάζουμε σήμερα, είναι ένα από τα τελευταία μοντέλα της εταιρείας και έρχεται να αντικαταστήσει το MX3, ένα από τα πλέον δημοφιλή smartphone της Meizu, το οποίο αποτελεί και το πρώτο κινητό που είδαμε επίσημα στη χώρα μας μέσω της επίσημης αντιπροσωπείας. Για την ώρα δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση για το πότε θα το δούμε στη χώρα μας μέσα από τα επίσημα κανάλια διάθεσης, όμως αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο για να φτάσει στα χέρια μας τελικά μέσω του γνωστού ηλεκτρονικού καταστήματος reportspam.

 

Για να δούμε λοιπόν αναλυτικά ένα ακόμα «κινέζικο smartphone» το οποίο βάζει τα γυαλιά σε πολλά άλλα μοντέλα.

 

Ενημέρωση (14/1/2015): Το Meizu MX4 διατίθεται πλέον επίσημα και στη χώρα μας με τιμή €359

 

Link.png Site: Αναλυτική Παρουσίαση Meizu MX4