Με την έλευση του «έξυπνου σπιτιού» όλο και περισσότερες συσκευές αποκτούν πρόσβαση στο διαδίκτυο, προγραμματίζονται, ελέγχονται από απόσταση και γενικά εντάσσονται σε ένα οικοσύστημα που φαίνεται να υπακούει απόλυτα στις επιθυμίες του κατόχου τους και αλληλεπιδρά με τις υπόλοιπες συσκευές του σπιτιού.

Όμως για να λειτουργήσεις στο «έξυπνο σπίτι» πρέπει πρώτα-πρώτα να… μπεις σε αυτό. Και ένα από τα τελευταία ‘οχυρά’ του παραδοσιακού σπιτιού είναι σίγουρα η πόρτα και η κλειδαριά. 

Διάφορες λύσεις έχουν εμφανιστεί στην αγορά, από γνωστές και λιγότερο γνωστές εταιρείες. Μια από τις εντυπωσιακότερες είναι σίγουρα η γερμανική start-up Nuki, η οποία υπόσχεται απρόσκοπτη πρόσβαση σε συνδυασμό με πανεύκολη εγκατάσταση και ενσωμάτωση της κλειδαριάς σε όλα τα δημοφιλή οικοσυστήματα.

Δοκιμάσαμε για αρκετό καιρό την λύση που προτείνει η Nuki και ήρθε η ώρα του απολογισμού. Η Nuki έρχεται μέσα σε ένα απλό μαύρο κουτί, το οποίο περιέχει: τη συσκευή της έξυπνης κλειδαριάς, δύο (2) προσαρμογείς για πόρτες, ένα σακουλάκι με κατσαβίδι και ένα σακουλάκι με τον σένσορα της πόρτας. Μας δόθηκε επιπλέον το (προαιρετικό) bridge με το οποίο συνδέουμε την κλειδαριά μας στο υπόλοιπο οικοσύστημα και στο διαδίκτυο. Μέσα στο κουτί υπάρχει ένα μικρό βιβλιαράκι, το οποίο επεξηγεί την εγκατάσταση της κλειδαριάς με απλά σχέδια. 

Διαβάστε ολόκληρο το review