To Nord αποτελεί την προσπάθεια της OnePlus εν έτει να επιστρέψει στις ρίζες της.

Η κινέζικη εταιρεία άλλωστε μας συστήθηκε πριν από περίπου έξι χρόνια ως ένας κατασκευαστής που είχε τη δυνατότητα να προσφέρει αξιόλογες προτάσεις, πολύ πιο ευέλικτες και οικονομικά προσιτές σε σχέση με τα μεγάλα ονόματα του χώρου. Στην πορεία βέβαια τα πράγματα κάπου άλλαξαν και οι συσκευές της OnePlus έφτασαν να τοποθετούνται στη high-end κατηγορία, στοιχίζοντας αρκετές εκατοντάδες ευρώ. Αυτό λοιπόν είναι που έρχεται να αλλάξει το Nord.

Πρόκειται για μία συσκευή που έρχεται να δώσει τη δική της μάχη στην εξαιρετικά απαιτητική μεσαία κατηγορία -κάτι στο οποίο, η αλήθεια είναι, πως η OnePlus δε μας είχε συνηθίσει τελευταίως. Τα mid-range μοντέλα άλλωστε έχουν σημειώσει εκπληκτική εξέλιξη τα τελευταία χρονιά, προσφέροντας πλέον άριστη σχέση τιμής/απόδοσης και χαρακτηριστικά που λίγο καιρό πριν θα συναντούσαμε μόνο σε ναυαρχίδες. Με αυτά κατά νου, τι έχει να προσφέρει το Nord και με ποιον τρόπο η OnePlus διασφαλίζει ότι θα είναι σε θέση να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό; 

Παίρνοντας στα χέρια μας το Nord η αίσθηση που μας άφησε θα λέγαμε ότι ήταν στο μέσο όρο, χωρίς να ξεχωρίζει όπως ισχύει με τα μεγάλα του αδερφάκια και συγκεκριμένα τη σειρά OnePlus 8. Το σώμα του είναι ένας συνδυασμός γυαλιού και πλαστικού: πρόσοψη και πλάτη προστατεύονται με Gorilla Glass 5 ενώ το πλαστικό περίβλημα περιμετρικά ξεγελάει με την ξεχωριστή υφή και το χρώμα του -εύκολα θα το περάσετε για μεταλλικό και θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Η συσκευή δεν είναι αδιάβροχη, ωστόσο αντέχει ένα πιτσίλισμα -όπως το OnePlus 8.

Διαβάστε ολόκληρο το review

  • Like 1
  • Thanks 1