Η κατηγορία των foldables είναι πιθανότατα και εκείνη με τις περισσότερες ιδιαιτερότητες σε ό,τι αφορά τα smartphones και εδώ που τα λέμε, πώς θα μπορούσε να ίσχυε κάτι άλλο, όταν μιλάμε για συσκευές που συνδυάζουν τα κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά με τις απαιτήσεις του foldable σχεδιασμού.

Το Open δεν σηματοδοτεί απλώς την είσοδο της OnePlus στο κλαμπ των κατασκευαστών που έχουν δοκιμάσει την τύχη τους στην εν λόγω αγορά, αλλά έρχεται να επαναπροσδιορίσει σε μεγάλο βαθμό τα στάνταρ στην κατηγορία του, διαθέτοντας ανώτερα τεχνικά χαρακτηριστικά σε χαμηλότερη τιμή συγκριτικά με τις κυρίαρχες foldable συσκευές όπως π.χ. το Galaxy Z Fold5 της Samsung, το Mate X3 της Huawei και το Pixel Fold της Google. Ας το αναλύσουμε αφού αναφέρουμε ότι η συσκευή θα κυκλφορήσει κανονικά και στη χώρα μας, πιθανότατα στα τέλη του μήνα.

Το πρώτο πράγμα που παρατηρήσαμε, παίρνοντας στα χέρια μας το OnePlus Open, ήταν το συμπαγές του design και το αρκετά χαμηλό του βάρος: στην έκδοση μαύρου χρώματος που είχαμε στη διάθεσή μας, αυτό δεν ξεπερνά τα 239 γραμμάρια. Εδώ πρέπει να επισημάνουμε ότι στην Ευρώπη και φυσικά στην Ελλάδα, η OnePlus έχει επιλέξει να διαθέσει τη συσκευή αποκλειστικά σε μια πολύ όμορφη απόχρωση σε πράσινο του σμαραγδιού, με τη μαύρη έκδοση να κυκλοφορεί μόνο στην Ινδία όπως ενημερωθήκαμε. Την ίδια στιγμή η συσκευή είναι απόλυτα στιβαρή αποπνέοντας έναν premium αέρα όσον αφορά την κατασκευή και τη συναρμολόγησή της, κάτι που αν μη τι άλλο πρέπει να πιστωθεί στην OnePlus. Οι διαστάσεις του OnePlus Open είναι ανάμεσα στις  153,4 x 143,1 x 5,8 (ή 5,9 ανάλογα την έκδοση) χιλ. όταν είναι ανοιχτό και 153,4 x 73,3 x 11,7 (ή 11,9) χιλ. όταν είναι κλειστό, φέρνοντάς το στα ίδια περίπου επίπεδα με ένα iPhone Pro Max, μόνο που εδώ μιλάμε για μια πολύ μεγαλύτερη οθόνη. 

image.jpeg.f1f6c8f8a7c73b4e83cf0cf5df0af516.jpeg

Με τη συσκευή κλειστή, στην πρόσοψή της κυριαρχεί η εξωτερική της οθόνη. Στην πλάτη έχουμε ένα κυκλικό πλαίσιο που ναι μεν εξέχει ελαφρώς αλλά ενσωματώνεται στο σώμα απόλυτα φυσικά, έχει υφή που παραπέμπει σε CD και περιλαμβάνει τους φακούς των καμερών. Στο κάτω τμήμα της βρίσκεται το λογότυπο της OnePlus. Σχεδιαστικά, το Open μοιάζει με πιστή αντιγραφή του Oppo Find N3, κάτι απόλυτα λογικό αν αναλογιστούμε πως η OnePlus αποτελεί θυγατρική της Oppo (και με τη διαφορά ότι το Open είναι εδώ ενώ το Find N3 δεν πρόκειται να το δούμε στην Ελλάδα).

Διαβάστε ολόκληρο το review

  • Like 1