Με το Samsung Galaxy Z Fold 5, η Samsung δείχνει εμπιστοσύνη στην επιτυχημένη και δοκιμασμένη συνταγή για ένα μεγάλου μεγέθους αναδιπλούμενο smartphone.

Η φετινή πρόταση στοχεύει περισσότερο στην τελειοποίηση της φόρμουλας παρά στην ριζική αλλαγή ενός σχεδιασμού που πήρε πέντε γενιές για να βελτιώσει αργά και σταθερά.

Η νέα συσκευή ήρθε και παρέμεινε στα χέρια μας για τις ανάγκες δοκιμών και παραθέτουμε την εμπειρία μας με εκείνη.

Ξεκινώντας με τις εξωτερικές διαστάσεις, το Fold 5 διπλωμένο φτάνει τα 13.4mm σε πάχος, εκεί που ο προκάτοχός του βρισκόταν στα 14.2mm με 15.8mm λόγω της καμπύλης προς τον βραχίονα. Η καμπύλη αυτή έχει εξαλειφθεί και τα δύο μισά πλέον εφάπτονται στο κλείσιμο, κάνοντας την συσκευή να μοιάζει δραματικά λεπτότερη συγκριτικά με το Fold 4 παρότι τα νούμερα ίσως δεν το αποτυπώνουν.
Σε ύψος φτάνει τα 154.9mm και σε πλάτος τα 67.1mm (διπλωμένο) και 129.9mm (ανοιχτό) με το βάρος στα 253 γραμμάρια. Δεν υπάρχει δραματική διαφορά από τις διαστάσεις του περυσινού μοντέλου, που σημαίνει πως η εξωτερική οθόνη παραμένει μακρόστενη και άβολη για χρήση με ένα χέρι αλλά αρκετά πρακτική για να λειτουργήσει σαν παραδοσιακό κινητό.

Ο βραχίονας που ενώνει τα δύο μισά βρίσκεται πάλι αριστερά, λεπτότερος από πριν σε επίπεδο που πρακτικά είναι «αόρατος» κοιτώντας το κινητό από πάνω. Στο κράτημα είναι ανεπαίσθητος και βολικός, οπότε μιας και η οθόνη είναι επίπεδη, δεν διαφέρει σε τίποτα από ένα κανονικό κινητό – εξαιρώντας την διάσταση. Το σώμα είναι κατασκευασμένο από Armor Aluminum, φέροντας πιστοποίηση IPX8 για αντοχή ενάντια σε νερό ενώ οι δύο εξωτερικές πλευρές είναι επενδυμένες με Gorilla Glass Victus 2. Η εσωτερική οθόνη παραμένει πλαστική και επικαλυμμένη με μεμβράνη αλλά «ανθεκτικότερη» κατά την εταιρεία, χωρίς λεπτομέρειες.

Διαβάστε ολόκληρο το review