Η έλευση των επεξεργαστών Intel Core 5ης γενιάς είναι εδώ και αρκετό καιρό γεγονός και η Shuttle, μια εταιρεία με βαρύ όνομα στο χώρο των Mini PCs και barebones, δε θα μπορούσε να μην παρουσιάσει τις δικές τις υλοποιήσεις που πάντα καταφέρνουν να κερδίζουν τις εντυπώσεις μας

Μια από αυτές τις υλοποιήσεις αποτελεί και το Shuttle DS57U το οποίο θα δοκιμάσουμε εκτενώς στα πλαίσια της σημερινής παρουσίασης.

 

To DS57U αποτελεί στην ουσία τον αντικαταστάτη των DS47 και DS437 και προσφέρει πληθώρα εισόδων-εξόδων, εντελώς αθόρυβη (fanless) λειτουργία και πολύ χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση σε ένα πολύ μικρό πακέτο.

 

Ο ενσωματωμένος Celeron 3205U από τη σειρά Broadwell της Intel προσφέρει επαρκείς επιδόσεις για βασική χρήση και αναπαραγωγή πολυμέσων υψηλής πιστότητας με ενεργειακή κατανάλωση που δεν ξεπερνά τα 15 W, κάτι που κάνει εύκολα δυνατή την ψύξη του χωρίς την ανάγκη ανεμιστήρων και επομένως την εντελώς αθόρυβη λειτουργία του. Σε ένα κουτί όγκου μόλις 1,3 λίτρων, το DS57U προσφέρει γκάμα θυρών εισόδου-εξόδου εφάμιλλη με υπολογιστή κανονικού μεγέθους ενώ οι αυξημένες δυνατότητες δικτύωσης με δύο θύρες Gigabit ethernet σε συνδυασμό με ενσωματωμένο προσαρμογέα ασύρματου δικτύου εκπλήσσουν ευχάριστα.

 

Αν και το DS57U δεν μπορεί να καλύψει ανάγκες όπου απαιτείται υψηλή επεξεργαστική ισχύς, αφού δε σχεδιάστηκε για αυτό, είναι ιδανικό για εφαρμογές πολυμέσων σε βιομηχανικό επίπεδο ή στο σαλόνι σας, εφαρμογές γραφείου και πλοήγησης στο διαδίκτυο ενώ εύκολα μπορεί να εκτελέσει και καθήκοντα εξυπηρετητή (server) χαμηλών απαιτήσεων σε βάση αδιάκοπης λειτουργίας αν οι ανάγκες το απαιτούν.

 

Επιπλέον το μικρό του μέγεθός, η ανθεκτική κατασκευή του και η fanless λειτουργία του το κάνουν ιδανικό για χρήση σε μέρη όπου ο χώρος και η ευκολία τοποθέτησης είναι περιορισμένα ή επικρατούν δύσκολες συνθήκες, όπως ή ύπαρξη σκόνης, που θα έκανε απαραίτητη την πολύ τακτική συντήρηση ενός συστήματος με ενεργή ψύξη.

 

Link.png Site: http://www.insomnia.gr/review/_/hardware/cooling/shuttle-ds57u-review-r673[/url]']Shuttle DS57U Review