Αντί για ένα νέο ζευγάρι παραδοσιακών buds, η Sony προχώρησε στην αποκάλυψη των Sony Linkbuds WF-L900.

Πρόκειται για ένα ζευγάρι ακουστικών με πρωτοποριακό σχεδιασμό, συνδυάζοντας τα οφέλη ακουστικών ανοιχτού τύπου με όσα περισσότερα θετικά προσφέρουν τα κλειστού τύπου.

Το αποτέλεσμα είναι ένα πρωτότυπο -σίγουρα σε όψη- ζευγάρι ακουστικών που σίγουρα κερδίζει τις εντυπώσεις λόγω design, όμως οι περισσότεροι θα απορούν ως προς το κατά πόσο πετυχαίνουν το βασικό τους στόχο: τον ποιοτικό ήχο σε συνδυασμό με άνεση στην πολύωρη χρήση. Δοκιμάσαμε τα νέα ακουστικά της Sony και παρακάτω παραθέτουμε την εμπειρία μας με αυτά.

Έχουμε δει σχεδόν τα πάντα σε ακουστικά πλέον, όμως δεν φανταζόμασταν πως θα είχαμε κάτι τέτοιο στα χέρια μας. Τα Linkbuds χωρίζονται σε δύο μέρη: ένα σφαιρικό κλειστό κι ένα δαχτυλίδι που ενώνεται στα πλάγια με το πρώτο κομμάτι, δημιουργώντας ένα σχήμα σαν «8». Στο πρώτο μισό βρίσκονται τα μικρόφωνα και ο «εγκέφαλος» της συσκευής ενώ στο δαχτυλίδι βρίσκεται το ηχείο, συγκεκριμένα από τη μέσα μεριά του δαχτυλιδιού.

Με τον τρόπο αυτό, ο ήχος έρχεται απευθείας μέσα στο αυτί, όμως το κέντρο του ακουστικού είναι ανοιχτό για να περνούν οι εξωτερικοί ήχοι προς αυτό. Το αποτέλεσμα είναι ο χρήστης να ακούει από το ακουστικό χωρίς να χάνει την επαφή με το περιβάλλον, οπότε πρόκειται για ένα υβρίδιο ανοιχτού και κλειστού τύπου ακουστικών – δεν μπαίνει στο εσωτερικό του αυτιού αλλά δεν υπάρχει μεγάλη απώλεια ήχου όπως στις κλασικές ψείρες ανοιχτού τύπου.

2026527018_7_sonylinkbuds.jpg.9f1767e37c982d209aa1c0778cf83744.jpg

Στη συσκευασία υπάρχουν πέντε διαφορετικά στηρίγματα ώστε ο χρήστης να βρει το ιδανικό για το αυτί του. Με το στήριγμα που ταίριαξε σε εμάς, η σταθερότητα ήταν εκπληκτική και τα ακουστικά παρέμεναν στη θέση τους ακόμη και κατά το τρέξιμο (ούτε λόγος για προβλήματα σε απλό περπάτημα). Η τοποθέτησή τους θέλει λίγο χρόνο εκμάθησης όμως πολύ γρήγορα θα είστε σε θέση να τα μπαινοβγάζετε πανεύκολα. 

Ο σχεδιασμός αυτός τα κάνει επίσης πολύ άνετα στο αυτί και φυσικά, κανένα εξάρτημα δεν πηγαίνει προς το εσωτερικό μέρος οπότε τα χρησιμοποιούσαμε για ώρες επί ωρών και δεν μας κούρασαν στιγμή, κάτι που αποτελεί και ένα από τα τεράστια πλεονεκτήματα των νέων LinkBuds. Αυτό έχει τεράστια οφέλη στην καθημερινή χρήση που έχουμε βαρεθεί να βγάζουμε τα ακουστικά μετά από ένα call, προκειμένου να κάνουμε μια άλλη δουλειά και στη συνέχεια να τα ξαναφοράμε για να συνεχίσουμε, όταν με τα LinkBuds το περίεργο ήταν να τα βγάζουμε. 

Διαβάστε ολόκληρο το review

  • Like 4
  • Thanks 1