Θυμάμαι ότι υπήρχε μια εποχή όπου σπανίως έβλεπες σύστημα χωρίς μια sound blaster (κάρτα ήχου). Καθώς περνούσαν τα χρόνια όμως και οι κατασκευαστές εφοδίαζαν τις μητρικές κάρτες (mainboards) με ολοένα και καλύτερα κυκλώματα αναπαραγωγής ήχου, φτάσαμε στο σήμερα όπου σπανίως θα δεις ακόμη και gaming συστήματα με ανεξάρτητες κάρτες ήχου.

Προσωπικά το βρίσκω άσκοπο να επενδύει κάποιος σε ένα καλό ηχοσύστημα για το PC του ή σε ένα καλό σετ ακουστικών και να μη τα οδηγεί με μια καλή κάρτα ήχου. Εκτός βέβαια και αν επιλέξει ηχοσύστημα ή ακουστικά που διαθέτουν το δικό τους κύκλωμα επεξεργασίας ήχου. Συνήθως αυτά χρησιμοποιούν σύνδεση USB.

Το σημερινό μενού περιλαμβάνει τη Sound Blaster X G6 της Creative. Η συγκεκριμένη εταιρία έχει μια μεγάλη ιστορία (και εμπειρία) στα προϊόντα ήχου, οπότε περιμένω και το προϊόν, το οποίο και κοστίζει 150 ευρώ, να συμπεριφερθεί ανάλογα στις δοκιμές που θα το υποβάλω. Πρόκειται στην ουσία για μια USB κάρτα ήχου με περιορισμένες διαστάσεις, η οποία διαθέτει ωραία εμφάνιση και συμπαθητικό φινίρισμα. Η Creative υπόσχεται 130dB από το 32-bit/384KHz DAC (Digital to Analog Converter) καθώς και υποστήριξη ήχου Dolby Digital 5.1 και 7.1 (virtual surround). 

Διαβάστε ολόκληρο το review

 

  • Like 2
  • Thanks 1