Η vivo συνεχίζει τη δυναμική της παρουσία μετά την πρόσφατη είσοδό της στην εγχώρια αγορά, διαθέτοντας πλέον και το vivo X80 Pro.

Πρόκειται για την ναυαρχίδα της εταιρείας, το ισχυρότερο και πιο προηγμένο smartphone της αυτή τη στιγμή, ενσωματώνοντας κορυφαίες τεχνολογίες σε κάθε τομέα – από την οθόνη έως την κάμερα. Έχει όλο το «πακέτο» για να τα βάλει με τον ανταγωνισμό; Είχαμε την ευκαιρία να το πάρουμε και να το χρησιμοποιήσουμε για αρκετές ημέρες, καταγράφοντας παράλληλα την εμπειρία μας με αυτό.

Από τη στιγμή που βγαίνει από το κουτί, το vivo X80 Pro εντυπωσιάζει αρχικά με το μέγεθός του. Οι διαστάσεις του φτάνουν τα 16.45x7.5x0.9 εκατοστά. Δεν είναι ένα μικρό κινητό, όμως δεν έχει καμία σημασία, αφού συνηθίζεται πλέον τα flagships να κινούνται σε τέτοια επίπεδα οπότε είναι αναμενόμενο. Το βάρος του φτάνει τα 219 γραμμάρια, αλλά στο χέρι δεν το νιώσαμε ιδιαίτερα βαρύ, η κατανομή έχει γίνει με αποτελεσματικό τρόπο.

Διατίθεται σε τρία χρώματα (Cosmic Black, Orange και Blue) κι εμείς παραλάβαμε το μαύρο. Ο σχεδιασμός της πλάτης είναι πάρα πολύ λιτός, κάτι που σίγουρα εκτιμούμε σε όσα κινητά το επιχειρούν. Το υλικό της πλάτης είναι γυάλινο, έχοντας ένα ειδικό εφέ όταν βρίσκεται κάτω από το φως του ήλιου, λαμπιρίζει ελαφρώς αλλά όχι υπερβολικά. Ένα εξίσου ποιοτικό υλικό χρησιμοποιήθηκε για το πλαίσιο, το οποίο είναι αλουμινίου. Μάλιστα, διαθέτει και πιστοποίηση IP68 για προστασία ενάντια σε νερό και σκόνη, κάτι αναμφίβολα αναγκαίο για ένα κινητό που θεωρείται flagship. Αυτό που δεν ξεκαθαρίζεται, είναι αν χρησιμοποιεί κάποιο Gorilla Glass για την μπροστινή οθόνη ή κάτι παρεμφερές – γενικά, δεν γνωρίζουμε τι επίπεδο προστασίας παρέχεται.

Κάτι άλλο που θα τραβήξει τα βλέμμα στην πλάτη, είναι το κομμάτι της κάμερας, το οποίο φιλοξενείται πάνω σε ένα αρκετά μεγάλο ορθογώνιο που καλύπτει σχεδόν το ένα τρίτο της πλάτης. Σε ένα κύκλο περιλαμβάνονται οι βασικοί φακοί και κάτω αριστερά από αυτόν βρίσκεται το περισκόπιο, ενώ δεξιά από τον κύκλο βρίσκεται το φλας. Το λογότυπο της Zeiss, με την οποία συνεργάστηκε η vivo, είναι διακριτικά τοποθετημένο μέσα στον κύκλο. Η επιλογή για ένα τόσο μεγάλο τμήμα κάμερας είναι κάτι που δε θα αρέσει σε όλους, αλλά σίγουρα έχει εφαρμοστεί με κομψότητα – δεν εξέχει πολύ, δεν έχει σχεδιαστικές υπερβολές.

Διαβάστε ολόκληρο το review

 

  • Like 2