Το «μαγικό» άγγιγμα της τεχνολογίας έχει μεταμορφώσει ουκ ολίγες συσκευές του σπιτιού, προσδίδοντάς τους έξυπνες λειτουργίες, απλοποιώντας την αλληλεπίδραση τους με τον άνθρωπο.

Εσχάτως, έφτασε και η ώρα των κλειδαριών, αφού τα έξυπνα μοντέλα είναι εδώ, αποτελώντας ενδιαφέρουσες εναλλακτικές επιλογές έναντι των παραδοσιακών προτάσεων. Αν αναρωτιέστε γιατί ακριβώς να επενδύσει κανείς σε μία smart κλειδαριά, υπάρχουν δύο βασικοί λόγοι: πρόσθετη ασφάλεια και πληθώρα επιλογών ξεκλειδώματος -για να μην ανησυχήσετε ποτέ ξανά μην τυχόν και κλειδωθείτε απ’ έξω.

welock_1.jpg

Η Welock SECBN51 της κινεζικής Welock είναι μία από τις λύσεις έξυπνων κλειδαριών που κυκλοφορούν στην αγορά. Με μια ματιά στις λειτουργίες της, αν μη τι άλλο δύσκολα αφήνει κάποιον ασυγκίνητο. Αξίζει όμως τα παρά κάτι €139 που θα κληθείτε να δώσετε για να την αποκτήσετε; Έπεσε στα χέρια μας και σας λέμε τη γνώμη μας.

Ανοίγοντας τη συσκευασία της SECBN51, θα βρείτε εκτός από το συνοδευτικό υλικό, τρεις κάρτες RFID, δύο άλλεν για τη ρύθμιση της κλειδαριάς, ένα εργαλείο για υποδοχή SIM (όχι, η κλειδαριά δεν παίρνει κάρτα SIM, απλά αυτό χρησιμεύει στην επαναφορά της) και βέβαια την ίδια την κλειδαριά η οποία επί της ουσίας αντικαθιστά τον αφαλό της ήδη υπάρχουσας. Η τελευταία είναι κατασκευασμένη από ανοξείδωτο ατσάλι και είναι αρκετά στιβαρή. Διαθέτει προστασία από νερό και σκόνη βάσει πιστοποίησης IP65 με τη Welock πάντως να συνιστά την τοποθέτησή της σε πόρτα η οποία βρίσκεται κάτω από στέγαστρο για παν ενδεχόμενο (κοινώς καλό θα ήταν να μην έρχεται σε επαφή με νερό). Με μία πρώτη ματιά, μοιάζει να ‘ναι πολύ μεγαλύτερη από μία τυπική κλειδαριά και ο λόγος γι’ αυτό, είναι το πόμολο που διαθέτει στο εσωτερικό της και η μονάδα ελέγχου στο εξωτερικό τμήμα της.

Διαβάστε ολόκληρο το review