Έχοντας κάνει αισθητή και επίσημα πλέον την παρουσία της στην Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο, η Xiaomi συνεχίζει ακάθεκτη την παρουσίαση smartphone για όλες τις τσέπες, ειδικά σε ότι αφορά τη μεσαία και οικονομική κατηγορία.

Το M1 A1 που είχαμε για λίγες ημέρες στα χέρια μας, αποτελεί μία ακόμη τέτοια πρόταση όμως με μια σημαντική διαφορά αφού για την ανάπτυξή του, η Xiaomi συνεργάστηκε στενά με τη Google. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το πρόγραμμα Android One, το πρόγραμμα της Google που μπορεί να ανακοινώθηκε τον Ιούνιο του 2014, όμως μόλις τους τελευταίους μήνες, βλέπουμε να υπάρχει σημαντική δράση γύρω από αυτό αν και με διαφορετικό στόχο απ’ ότι αρχικά είχε ανακοινωθεί. Στην ουσία smartphones με την ονομασία Android One θα κυκλοφορούσαν αποκλειστικά σε αναπτυσσόμενες χώρες και θα ξεχώριζαν για την πολύ χαμηλή τους τιμή, η οποία μάλιστα δε θα ξεπερνούσε τα $100 με βάση τις πρώτες δηλώσεις.

 

Κάπου στο δρόμο τα σχέδια της Google άλλαξαν, με την εταιρεία να στοχεύει παράλληλα και τη μεσαία κατηγορία σε συνεργασία με άλλους κατασκευαστές, όπως στην προκειμένη περίπτωση, τη Xiaomi. To Μ1 Α1 ανήκει στη μεσαία κατηγορία και αποτελεί το πρώτο smartphone της Xiaomi που έρχεται με stock Android, ένα βασικό χαρακτηριστικό δηλαδή του προγράμματος Android One.

 

Link.png Site: http://www.insomnia.gr/review/_/smartphones/xiaomi-m1-a1-review-r936[/url]']Xiaomi M1 A1 Review