Από τα flagship killers στα flagship, τελεία.

Η Xiaomi δημιούργησε το Xiaomi Mi 11 Ultra με σκοπό να προσφέρει σχεδόν κυριολεκτικά τα πάντα στον κάτοχό του, ενσωματώνοντας τα κορυφαία εξαρτήματα σε κάθε τομέα δημιουργώντας ένα ασυναγώνιστο σύνολο. Με διαφορά, πρόκειται για το εντυπωσιακότερο κινητό της εταιρείας μέχρι σήμερα κι ένα «στολίδι» γενικότερα. Το ερώτημα που προκύπτει είναι: μπορεί στην πράξη να υποστηρίξει όσα υπόσχεται;  

Η πλάτη του κινητού έχει μια μίξη υπερβολής και μινιμαλισμού. Χαμηλά, βρίσκεται μόνο το λογότυπο της Xiaomi, πολύ διακριτικό και χωρίς αχρείαστες πινελιές. Από την άλλη, στην επάνω πλευρά βρίσκεται το πιο ξεχωριστό (οπτικά) κομμάτι της συσκευής, ένα τεράστιο τμήμα όπου βρίσκονται οι κάμερες και μια μικρή οθόνη στα δεξιά τους, όλα στο ίδιο κομμάτι το οποίο εξέχει αισθητά από τη συσκευή και καταλαμβάνει σχεδόν το ένα τρίτο της συνολικής έκτασης.

Στο μαύρο χρώμα δε δείχνει παράταιρο, όμως στο λευκό είναι κάπως περίεργο – αυτά είναι θέμα γούστου, βέβαια. Το θετικό είναι πως παρότι τεράστιο, το κινητό δεν κάνει… τραμπάλα όταν ακουμπά σε επίπεδη επιφάνεια με την πλάτη ούτε προσθέτει ιδιαίτερα μεγάλο βάρος στο επάνω μισό της συσκευής. Ένα πρόβλημα που ίσως αντιμετωπίσουν κάποιοι είναι στην ασύρματη φόρτιση, αν δηλαδή οι αισθητήρες της κάμερας δεν αφήνουν το κινητό να μένει εντελώς ίσιο κι έτσι να μην κάνει καλή επαφή με τη βάση φόρτισης.

Μιλώντας για βάρος, οι συνολικές διαστάσεις του κινητού ανέρχονται στα 164.3x74.6x8.38mm με βάρος 234g. Είναι κάπως βαρύ συγκριτικά με άλλα κινητά παρομοίου μεγέθους, πιθανότατα λόγω εξαρτημάτων όπως η μπαταρία 5000mAh που φιλοξενεί στο εσωτερικό του και φυσικά η κάμερα. Η πλάτη είναι κατασκευασμένη από κεραμικό υλικό, που της προσφέρει μεγάλη αντοχή και όμορφη αίσθηση στο άγγιγμα, ενώ το πλαίσιο είναι από αλουμίνιο. Στη δεξιά πλευρά της συσκευής βρίσκονται τα πλήκτρα έντασης και ενεργοποίησης, με την αριστερή πλευρά να μένει πεντακάθαρη. Στο κάτω μέρος υπάρχουν αρκετά: ένα ηχείο, ένα μικρόφωνο, θύρα USB-C και υποδοχή κάρτας SIM. Αντίστοιχα και στην επάνω πλευρά, ένα ακόμη ηχείο δίπλα σε ένα ακόμη μικρόφωνο και παραδίπλα ένα IR blaster.

Διαβάστε ολόκληρο το review

 

  • Like 3