Τον περασμένο Φεβρουάριο, στη Βαρκελώνη κατά τη διάρκεια της MWC, της μεγαλύτερης έκθεσης γύρω από την κινητή τηλεφωνία, η Xiaomi παρουσίασε το νέο της smartphone, το Mi5 το οποίο και αποτελεί μια από τις κορυφαίες συσκευές της εταιρείας για τη φετινή χρονιά.

Περιμέναμε ότι στη συγκεκριμένη παρουσίαση θα γινόταν αναφορά στην πολυπόθητη επέκταση της κινεζικής εταιρείας εκτός Ασίας, όμως άνθρακες ο θησαυρός, με την Xiaomi να μην ανακοινώνει κάτι σχετικό. Όπως βέβαια γνωρίζουν καλά οι Insomniacs, το να αγοράσει κάποιος ένα κινητό της Xiaomi στη χώρα μας δεν είναι δύσκολο με την όλη -ανεπίσημη- διαδικασία να γίνεται μέσω ηλεκτρονικών καταστημάτων που εδρεύουν στην Κίνα.

 

Έτσι φτάνουμε στις μέρες μας όπου και το Mi5 είναι ήδη στην αγορά και έχουμε την ευκαιρία να δούμε ένα από τα δυνατά χαρτιά της Xiaomi σε μια άκρως απαιτητική κατηγορία, εξελίσσοντας συνεχώς το επιχειρηματικό μοντέλο που την έκανε τόσο επιτυχημένη εντός Κίνας, το πολύ καλό hardware σε συνδυασμό με την εξαιρετική τιμή.

 

Η αλήθεια είναι ότι η Xiaomi δε βιάστηκε να παρουσιάσει το διάδοχο του Mi4, το οποίο είχε κάνει την εμφάνιση του στην αγορά τον Ιούλιο του 2014. Σε μια βιομηχανία όπου ακόμα και ο ετήσιος κύκλος αναβαθμίσεων ενός μοντέλου πολλές φορές δεν ακολουθείται, με τις εταιρείες να επιλέγουν την κυκλοφορία νέων εκδόσεων ακόμα και στους 10-11 μήνες, η Xiaomi σίγουρα δε βιάστηκε να παρουσιάσει το νέο μέλος στη δημοφιλή σειρά Mi.

 


 


Η φετινή χρονιά δε θα είναι πάντως στρωμένη με ροδοπέταλα όχι μόνο για τη Xiaomi αλλά για όλες τις εταιρείες του χώρου μετά τις πρώτες ενδείξεις για σταθεροποίηση των πωλήσεων smartphone, κάτι που θα γίνεται μετά από ένα μεγάλο διάστημα εκρηκτικής αύξησης των πωλήσεων.

 

Link.png Site: http://www.insomnia.gr/review/_/smartphones/xiaomi-mi-5-review-r811[/url]']Xiaomi Mi 5 Review