Πιστή στο ραντεβού της, η Xiaomi κυκλοφορεί το Xiaomi Redmi Note 11, το νεότερο μοντέλο στη σειρά Redmi Note η οποία παραδοσιακά περιλαμβάνει αξιόλογα smartphones με ισχυρά χαρακτηριστικά και τεχνολογίες που τα κάνουν να ξεχωρίζουν στην κατηγορία των budget προς mid-range συσκευών.

Το Xiaomi Redmi Note 11 επιχειρεί να τραβήξει τα βλέμματα με ένα ελκυστικό συνολικά πακέτο, όμως κατά πόσο καταφέρνει να ξεχωρίσει; Λάβαμε το Xiaomi Redmi Note 11 και περάσαμε αρκετές ημέρες μαζί του, οπότε παρακάτω παραθέτουμε τις εντυπώσεις μας από αυτό.

Λιτό και πρακτικό, το Redmi Note 11 διαθέτει απλά υλικά κατασκευής και δε θα εντυπωσιάσει – η Xiaomi εστιάζει σε άλλους τομείς κι όχι τόσο στην εμφάνιση, στην προκειμένη, χωρίς ωστόσο να σημαίνει πως δεν είναι αισθητικά όμορφο κινητό. Το πλαστικό της πλάτης είναι λείο και ελάχιστα τραχύ, οπότε δε γλιστράει εύκολα από το χέρι, ενώ όλη η πλάτη είναι ματ και δε γυαλίζει εύκολα. Αυτό ίσως είναι θετικό για κάποιους, καθώς η «μανία» των κατασκευαστών να κάνουν τα κινητά γυαλιστερά σε κάθε ευκαιρία (ακόμη κι αν δεν είναι γυάλινης κατασκευής) κάνει το Redmi Note 11 να ξεχωρίζει ακριβώς για αυτό το λόγο – είναι θέμα γούστου του καθενός. Από όλη την κατασκευή, μόνο το πλαστικό πλαίσιο γυαλίζει και πάλι, όχι υπερβολικά.

image.jpeg.40ec7c2bcb69b52dd38e936e2c6a58eb.jpeg

Πέρα από το σχεδιασμό της πλάτης, αντικειμενικά είναι ένα πολύ κομψό κινητό για την κατηγορία του. Με διαστάσεις 159.87x73.87x8.09mm είναι πάρα πολύ λεπτό κι όχι ιδιαίτερα μεγάλο σε ύψος, με το βάρος του επίσης να μην ξεπερνά τα 179 γραμμάρια. Είναι εύκολο να το χρησιμοποιεί κανείς με ένα χέρι, είναι πολύ ελαφρύ κατά το κράτημα, λόγω της πλάτης δε γλιστράει, οπότε ακόμη και χωρίς θήκη η χρήση του ήταν πολύ άνετη κι ευχάριστη. 

Επιστρέφοντας στην πλάτη, θα βρούμε ένα μεγάλο σε έκταση (αλλά όχι σε βάθος) εξόγκωμα που φιλοξενεί τις κάμερες, ένα μεγάλο ορθογώνιο με στρογγυλές γωνίες και γυαλιστερό φινίρισμα περιμετρικά. Στην ακριβώς απέναντι, κάτω αριστερή γωνία βρίσκεται το ασημένιο λογότυπο “Redmi” και απέναντι από αυτό, στην κάτω δεξιά γωνία, οι σημάνσεις CE κλπ. Πολύ λιτή πλάτη, πολύ διακριτική κάμερα, η Xiaomi προτίμησε να αποφύγει τις υπερβολές και αυτό λειτούργησε υπέρ της.

Διαβάστε ολόκληρο το review

 

  • Like 1