Οι ρομποτικές σκούπες αποτελούν πιθανότατα το “thing” του διασυνδεδεμένου/έξυπνου σπιτιού. Η κατηγορία τους άλλωστε συνιστά μία από εκείνες που βγήκαν εξ αρχής κερδισμένες από την εισβολή της τεχνολογίας μέσω της τεχνητής νοημοσύνης στην καθημερινότητα ενός νοικοκυριού.

Με τις ρομποτικές σκούπες να γίνονται ολοένα πιο προσιτές, διευρύνοντας το κοινό τους και βρίσκοντας θέση σε διαρκώς περισσότερα σπίτια, είναι απολύτως λογικό και αναμενόμενο να υπάρχουν κι εκείνοι που προτιμούν τα φθηνότερα μοντέλα, όπως την Xiaowa Robot Vacuum της XIaomi. 

Κατά πόσο δικαιολογεί όμως αυτή τα χρήματα που απαιτούνται για την αγορά της και σε τι βαθμό μπορεί να αντικαταστήσει τη δοκιμασμένη, παραδοσιακή ηλεκτρική σκούπα; Ας πάμε να εξετάσουμε την περίπτωση της συγκεκριμένης έξυπνης σκούπας αναλυτικά διότι προσφέρεται για κάμποση κουβέντα;

Από τις πρώτες στιγμές ενασχόλησης μαζί της, γίνεται ξεκάθαρο ότι η "Xiaowa Robotic Vacuum Cleaner" υποφέρει από μία κρίση ταυτότητας, γεγονός που ναι μεν μπορεί σε εσάς που διαβάζετε αυτές εδώ τις αράδες να φαίνεται χιουμοριστικό, όμως σε κάποιον που έχει μόλις αγοράσει τη σκούπα προκαλεί μάλλον σύγχυση. Τι εννοούμε; Το όνομα της Xiaomi που υποτίθεται (;) πως είναι και ο κατασκευαστής της συσκευής δεν αναφέρεται πουθενά στη συσκευασία ενώ όταν συμβουλευτήκαμε το manual, διαπιστώσαμε με έκπληξη πως ο κατασκευαστής είναι η Roborock (ενώ στην ουσία πρόκειται απλά για sub-brand της Xiaomi)

Διαβάστε ολόκληρο το review