Σύντομα πρόκειται να ανακοινωθεί από την FCC (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ) το πλήρες σχέδιο για την κατάργηση των ρυθμίσεων που θέσπισε η κυβέρνηση Obama για την ουδετερότητα του Ίντερνετ.

Παρά τις αντιδράσεις που έχουν διατυπωθεί, ο πρόεδρος της FCC Ajit Pai θα προχωρήσει στην υλοποίηση της πρότασης, η οποία αναμένεται να τεθεί σε ψηφοφορία από τη FCC στις 14 Δεκεμβρίου.

 

Σε δήλωσή του, ο Pai δήλωσε πως η πρόταση θα ακυρώσει την προηγούμενη αποτυχημένη προσέγγιση, αποκαθιστώντας το καθεστώς που εξυπηρετούσε τους καταναλωτές για δεκαετίες.
Σε άρθρο του στη Wall Street Journal, ο πρόεδρος της Επιτροπής σκιαγράφησε το πλαίσιο στο οποίο θα κινείται η ρυθμιστική του πρωτοβουλία, η οποία θα ακυρώνει την αντιμετώπιση των ευρυζωνικών συνδέσεων ως υπηρεσίας κοινής ωφελείας, θα άρει την απαγόρευση μπλοκαρίσματος ή επιβράδυνσης υπηρεσιών από τους παρόχους, όπως επίσης και θα περιορίσει ένα μέρος των δικαιοδοσιών της FTC.

 

Ανάμεσα σε όσους αντιδρούν είναι και η οργάνωση Αμερικανική Ένωση για τις Πολιτικές Ελευθερίες (ACLU), η οποία έχει ήδη εκδώσει ανακοίνωση όπου εναντιώνεται στο σχέδιο του Pai.
“Τα δικαιώματα στο ίντερνετ αποτελούν πολιτικά δικαιώματα. Η κατάρτηση της ουδετερότητας του διαδικτύου θα έχει καταστροφικές συνέπειες στην ελευθερία του λόγου στο διαδίκτυο. Χωρίς αυτή, εταιρείες όπως οι Comcast, Verizon και AT&T θα αποκτήσουν υπερβολικές δυνατότητες εμπλοκής στην ελεύθερη διακίνηση της πληροφορίας”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

 

Link.png Site: Εngadget