Κυκλοφόρησε το Jolicloud 1.0, ένα λειτουργικό σύστημα ειδικά σχεδιασμένο για netbooks το οποίο αποτελεί μια μίξη διαδικτυακών εφαρμογών μαζί με desktop εφαρμογές. Το γραφικό περιβάλλον του βασίζεται σε έναν πίνακα εφαρμογών HTML5 και προσφέρει δυνατότητες συγχρονισμού, αυτόματων ενημερώσεων και προσθαφαίρεση προγραμμάτων από οποιοδήποτε σύστημα.

 

Το Jolicloud δε μπορεί να έρθει σε αντιπαράθεση με το Chrome OS επειδή οι λειτουργίες του δεν πραγματοποιούνται αποκλειστικά από έναν browser. Αναλυτικότερα, χρησιμοποιεί κυρίως το μοντέλο ενός panel μέσω του οποίου γίνεται η διαχείριση των εφαρμογών. Οι εφαρμογές μπορούν να αποθηκεύουν δεδομένα τόσο τοπικά στο σκληρό δίσκο, όσο και διαδικτυακά. Όλα τα προγράμματα που περιέχει το netbook στο οποίο είναι εγκατεστημένο το Jolicloud, μπορούν να συγχρονιστούν και να εγκατασταθούν σε όλα τα μηχανήματα που διαχειρίζεται ένας χρήστης καθιστώντας άμεση και εύκολη την ενημέρωσή τους.

 

Το Jolycloud προσφέρεται δωρεάν και μπορεί να εγκατασταθεί στα περισσότερα netbook της αγοράς ως κύριο λειτουργικό σύστημα ή ως δευτερεύον σε ξεχωριστό partition. Η εγκατάσταση πραγματοποιείται και μέσα από το γραφικό περιβάλλον των Windows.

 

Link.png Site: lifehacker.com

Link.png Site: Οδηγίες εγκατάστασης μέσα από τα Windows - σε ξεχωριστό partition

File.png Download: Jolicloud OS