Η φημολογία των τελευταίων ημερών η οποία φέρει μία από τις δημοφιλέστερες startup της Ελλάδας, το Taxibeat, να εξαγοράζεται από την Daimler, τελικά όπως φαίνεται επιβεβαιώνεται.

Με πληροφορίες της ιστοσελίδας newsbeast, η συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών έχει κλείσει και αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα τις επόμενες ημέρες, με το ποσό να ξεπερνά το ποσό των 40 εκατομμυρίων ευρώ. Η Daimler αποτελεί μια εταιρεία κολοσσό κατασκευής ΙΧ αυτοκινήτων, φορτηγών αλλά και παροχής οικονομικών υπηρεσιών, με έντονη παρουσία στον τομέα της αεροπορίας και αεροναυπηγικής, ενώ η γνωστότερη μάρκα της είναι η Mercedes-Benz.

 

Επιπλέον η Daimler έχει παρουσία και στην αγορά των εφαρμογών ταξί, έχοντας εξαγοράσει από το Φθινόπωρο του 2014 την εφαρμογή Mytaxi η οποία όπως και το Taxibeat επιτρέπει στους χρήστες την εύρεση του πλησιέστερου σ' αυτούς ταξί μέσω εφαρμογής για smartphone. Το Mytaxi έχει παρουσία σε περισσότερες από 40 ευρωπαϊκές χώρες όπως στη Γερμανία, την Ισπανία και την Ιταλία, με περισσότερους από 10 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες.

 

Το Taxibeat έκανε την εμφάνιση του στις αρχές του 2011 με τους ιδρυτές του Νίκο Δρανδάκη, Κωστή Σακκά και Νίκο Δαμηλάκη να υλοποιούν στην Ελλάδα την ιδέα του ubercab (πλέον Uber) για εύρεση του πλησιέστερου ταξί μέσω εφαρμογής για smartphone, χωρίς μεσάζοντες και εξτρά χρεώσεις, παρέχοντας παράλληλα και μια σειρά από άλλες υπηρεσίες. Με έντονη παρουσία και στη Λίμα του Περού, το Taxibeat διαθέτει περισσότερους από 800.000 εγγεγραμμένους χρήστες καθώς και 15.000 συνεργαζόμενους οδηγούς. Στα 6 χρόνια λειτουργίας του, έχει λάβει συνολική χρηματοδότηση ύψους 6.77 εκατομμυρίων δολαρίων, αρχικά από το Openfund, με μεγαλύτερες αυτές των 2 εκατομμυρίων δολαρίων από ιδιώτες επενδυτές τον Ιούλιο του 2013 αλλά και 4 εκατομμυρίων δολαρίων από το βελγικό επενδυτικό ταμείο Hummingbird Ventures το Δεκέμβριο του ίδιου έτους.