Είναι γνωστό πως ιδιαίτερα την περίοδο των διακοπών οι κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων σε δημοφιλείς προορισμούς είναι πιο ακριβοί απ'ότι σε άλλες χρονικές περιόδους.

Ο ιστότοπος Skiplagged βρήκε τρόπο για να πετύχει ο ενδιαφερόμενος χαμηλότερες τιμές χάρη σε ένα κρυφό "παραθυράκι", προκαλώντας όμως την αντίδραση της αεροπορικής εταιρείας United Airlines καθώς και της ιστοσελίδας κρατήσεων Orbitz οι οποίες προχώρησαν σε μήνυση.

 

Αυτό που κάνει το Skiplagged στην ουσία είναι να ψάχνει εισιτήρια για δημοφιλείς προορισμούς μέσω άλλων "κρυφών" πόλεων, εξασφαλίζοντας έτσι χαμηλότερες τιμές. Για παράδειγμα, το Παρίσι αποτελεί δημοφιλή Χριστουγεννιάτικο προορισμό και το εισιτήριο για απευθείας μετάβαση από το Σικάγο είναι ακριβότερο απ'ότι μια πιο μακρινή διαδρομή όπως το Σικάγο-Ντουμπάι στην οποία όμως υπάρχει ενδιάμεση στάση στο Παρίσι. Αυτό που έκανε το Skiplagged ήταν να ψάχνει να βρει τέτοιες πόλεις για ενδιάμεση στάση, με τους ενδιαφερόμενους να αποβιβάζονται στην ενδιάμεση στάση όπου ήταν ο αρχικός τους προορισμός, χωρίς να ολοκληρώνουν το ταξίδι τους.

 

Σύμφωνα με το Bloomberg, η πρακτική αυτή θεωρείται απάτη, καθώς εκμεταλλεύεται το "hub-and-spoke σύστημα", προκαλώντας λογιστικά προβλήματα στον αριθμό των επιβατών, ενώ σε περίπτωση που η αεροπορική αντιληφθεί κάποιον επιβάτη να το πράττει αυτό τότε του ακυρώνει το εισιτήριο χωρίς επιστροφή χρημάτων. Άλλοι ειδικοί, λένε πως η πρακτική αυτή δεν αρέσει στις αεροπορικές εταιρείες αφού αυξάνει το κόστος των πτήσεων τους, με μερικές εταιρείες όπως η American Airlines να απειλούν πως θα αυξήσουν τα ναύλα λόγω αυτών των τεχνασμάτων.

 

Η United Airlines και το booking site Orbitz, προσπαθούν με δικαστική εντολή να σταματήσουν αυτή την πρακτική ενώ το Skiplagged από τη πλευρά του δεν έχει σχολιάσει το γεγονός και με δωρεές από τους χρήστες του, που μέχρι στιγμής έχουν φτάσει τα 2/3 του αρχικού στόχου, ευελπιστεί να καταφέρει να δικαιωθεί στο δικαστήριο

 

 

Link.png Site: Engadget