Τα στοιχεία της StatCounter επιβεβαιώνουν κάτι που περιμέναμε εδώ και καιρό, ότι η πλειοψηφία συνδέεται πλέον στο Internet από κάποια φορητή συσκευή και όχι από κάποιο επιτραπέζιο υπολογιστή.

Με ποσοστό 51,2%, η χρήση smartphone και tablet εμφανίζεται πλέον ως η πρώτη επιλογή για την πρόσβαση στο Internet έναντι ποσοστού 48,7% που προτιμά κάποιο PC, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά τουλάχιστον στα χρόνια που η εταιρεία συγκεντρώνει στατιστικά στοιχεία. Παράλληλα η StatCounter αναφέρει ότι η πρόσβαση μέσω φορητής συσκευής είναι ιδιαίτερα επιτυχημένη σε αναδυόμενες αγορές όπως αυτή της Ινδίας, με το ποσοστό να φτάνει στην περίπτωση αυτή το 75%. Σε πιο «ώριμες» αγορές όπως αυτή του Ηνωμένου Βασιλείου, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ιρλανδίας, η πλειοψηφία συνδέεται στο Internet μέσω επιτραπέζιου υπολογιστή αν και αυτή η τάση παρουσιάζει μείωση.

 

Η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη ειδικά μετά από άλλες πρόσφατες ανακοινώσεις ορόσημο όπως αυτή της comScore που διαπίστωσε ότι ο αριθμός των χρηστών του Internet στις Η.Π.Α που χρησιμοποιούν αποκλειστικά φορητές συσκευές, ξεπέρασε αυτούς που συνδέονται μόνο μέσω υπολογιστή, μια έρευνα που δεν περιλαμβάνει χρήστες που έχουν πρόσβαση και με τους 2 τρόπους. Επιπλέον η Google ανακοίνωσε τον περασμένο Μάιο ότι η πλειοψηφία των αναζητήσεων που πραγματοποιούνται στη μηχανή αναζήτησής της, πραγματοποιούνται πλέον μέσω φορητών συσκευών.

 

Τα νέα δεδομένα θα πρέπει να ληφθούν υπόψη από αρκετές εταιρείες που βάζουν σε προτεραιότητα τη χρήση των προϊόντων τους μέσω desktop έναντι smartphones και tablets.

 

Link.png Site: TechCrunch