Η Workable, μια startup εταιρεία που ιδρύθηκε το 2012 στην Αθήνα, ανακοίνωσε σήμερα το δεύτερο γύρο χρηματοδότησης της με το ποσό των 27 εκατομμυρίων δολαρίων, φτάνοντας το συνολικό ποσό επένδυσης στην εταιρεία στα 34.5 εκατομμύρια δολάρια. Στο νέο γύρο επένδυσης, συμμετέχει η εταιρεία επενδύσεων Bladeron Capital, μαζί με τις 83North και Noti.

Απευθυνόμενη στις μικρές και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις, στόχος της Workable είναι να κάνει πολύ πιο απλή τη διαδικασία πρόσληψης υπαλλήλων, αυτοματοποιώντας πολλές διαδικασίες με κόστος από $19 έως $400 ανάλογα τον όγκο των θέσεων εργασίας. Επιπλέον η cloud υπηρεσία της Workable επιτρέπει σε εργοδότες να δημιουργήσουν και να διαχειριστούν τη δημοσίευση θέσεων πλήρους ή μερικής απασχόλησης σε ιστοσελίδες του χώρου και για τη σχετική αγορά, χωρίς την ανάγκη μεμονωμένων δημοσιεύσεων.

 

Με τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας να βρίσκονται πλέον στο Λονδίνο, ο Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Workable, Νίκος Μωραιτάκης, με δηλώσεις του στην Wall Street Journal αναφέρει ότι ο λόγος μεταφοράς των κεντρικών δραστηριοτήτων της εταιρείας, ήταν η ανάγκη καλύτερης επικοινωνίας με τους αγγλόφωνους πελάτες. Εξίσου σημαντικό για την Workable είναι και το γραφείο της Αθήνας όπου βρίσκεται η πλειοψηφία των ειδικευμένων μηχανικών της εταιρείας που επιθυμούν να παραμείνουν στην Ελλάδα και όχι να ταξιδέψουν στο εξωτερικό για κάποια άλλη θέση.

 

Περισσότερα για την Workable, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν αύριο κατά τη διεξαγωγή του Open Coffee Athens στο Μουσείο Μπενάκη στις 19:00, σε ομιλία του συνιδρυτή της εταιρείας, Σπύρου Μαγιάτη.

 

Link.png Site: WSJ