Στενεύουν τα περιθώρια για τις Altec Telecom και Lannet, που αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα ρευστότητας. Η πρώτη βρίσκεται σε αγωνιώδη αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή, ενώ ακόμα δεν έχει καταλήξει σε συμφωνία με τις τράπεζες, ώστε να καταβάλει στον ΟΤΕ το ποσό που έχει ορίσει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ΕΕΤΤ -τα 250.000 ευρώ-, ώστε να της ανοίξει τα κυκλώματα.

 

Όσο περισσότερο το θέμα παραμένει σε εκκρεμότητα, τόσο η τηλεπικοινωνιακή εταιρεία χάνει σε αξιοπιστία, ενώ ορισμένα προβλήματα παρατηρούνται και στις υπηρεσίες που προσφέρει στο Δημόσιο, λόγω της συμμετοχή της στο δίκτυο Σύζευξις.

 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η διοίκηση της Altec είχε συζητήσεις με τις περισσότερες από τις τηλεπικοινωνιακές εταιρείες, ενώ επαφές έχουν πραγματοποιηθεί και με τον κυπριακό τηλεπικοινωνιακό οργανισμό. Σημειώνεται ότι η προσπάθεια να βρεθεί στρατηγικός επενδυτής είχε ξεκινήσει πριν ακόμη ο ΟΤΕ σταματήσει να προσφέρει στην Altec Telecom το μεγαλύτερο μέρος των υπηρεσιών του.

 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της τηλεπικοινωνιακής αγοράς, η χρονική περίοδος είναι ιδιαίτερα δύσκολη για να βρεθεί στρατηγικός επενδυτής, αφού το μόνο που θεωρείται ότι αξίζει να αγοραστεί είναι οι πελάτες που έχουν σύνδεση απευθείας με το δίκτυο του εναλλακτικού παρόχου.

 

Στη Lannet, τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει έχουν γίνει γνωστά στα τέλη Ιουνίου, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει δημοσιοποιηθεί κάτι που να δίνει ελπίδες για το μέλλον της.

 

Η εν λόγω εταιρεία έχει ακολουθήσει τη Διαδικασία Συνδιαλλαγής του άρθρου 99 του ν.3588\2007, ώστε μεταξύ άλλων να «παγώσει» διεκδικήσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών της. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για επαφές με επενδυτικά Fund στο εξωτερικό, ωστόσο η διαρροή πελατών, αλλά και εργαζομένων είναι μεγάλη και το αδιέξοδο προφανές, αν η χρηματοδότηση δεν εξασφαλιστεί άμεσα.

 

Οπως αναφέρεται στις σημειώσεις των συνοπτικών οικονομικών της καταστάσεων για το εξάμηνο, οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές της μητρικής εταιρείας είναι περίπου 14,7 εκατ. ευρώ, ενώ γίνεται λόγος για «ύπαρξη σοβαρής αμφιβολίας ως προς τη δυνατότητά της να συνεχίσει τη δραστηριότητά της».

 

Η Lannet, στο πρώτο εξάμηνο του έτους, είχε σημαντική μείωση εσόδων της τάξης του 20% (έσοδα 25,506 εκατ. ευρώ έναντι 31,963). Την ίδια στιγμή, οι ζημιές προ φόρων της ανήλθαν σε 24,986 εκατ. ευρώ, έναντι επίσης ζημιών 4,020 της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι.

 

Η διαπραγμάτευση της μετοχής της Lannet έχει ανασταλεί. Η μετοχή της Altec χθες, έπειτα από μια έντονα καθοδική πορεία αρχικά, τελικά έκλεισε στα ίδια με τα προχθεσινά επίπεδα (0,44 ευρώ) χωρίς μεταβολή. Η μετοχή της Microland [MCRr.AT] σημείωσε και χθες μεγάλη πτώση 11,21% και έκλεισε στα 1,98 ευρώ.

 

Source.png Πηγή: naftemporiki.gr