Τo Cydia, το γνωστό εναλλακτικό app store για τις συσκευές με το λογισμικό του iOS κάνει την εμφάνισή του σήμερα και στο Android.

Αν και από τη φύση του το Android είναι πιο ανοικτό και παραμετροποιήσιμο λογισμικό, διαθέτει μια μεγάλη συλλογή από εφαρμογές που απευθύνονται σε έμπειρους χρήστες οι οποίοι ακολουθούν μια συγκεκριμένη διαδικασία για να αποκτήσουν δικαιώματα διαχειριστή στη συσκευή τους, η οποία θυμίζει ιδιαίτερα αυτή του jailbreak. Το Cydia για Android θα μπορούσε να αποτελέσει μια συλλογή από τέτοιες εφαρμογές.

 

Εφαρμογές οι οποίες ξεφεύγουν από τις επίσημες δυνατότητες είναι για παράδειγμα αυτές που δίνουν τη δυνατότητα αναβάθμισης σε νεότερες (μη υποστηριζόμενες) εκδόσεις του Android, παραμετροποίησης των ρυθμίσεων της CPU, ορισμός νέων χειρονομιών, αλλαγή του μεγέθους της cache, τροποποίηση δικαιωμάτων, επαναφορά διεγραμμένων αρχείων και άλλες λειτουργίες. Προς το παρόν η μόνη ενεργοποιημένη δυνατότητα είναι αυτή του WinterBoard, η γνωστή “μηχανή θεμάτων” του iOS η οποία δίνει αρκετές παραπάνω παραμετροποιήσεις στο γραφικό περιβάλλον από την αλλαγή του background, όπως για παράδειγμα η αλλαγή των εικονιδίων των εφαρμογών.

 

 

Το Cydia για Android θα υποστηρίζει τις εκδόσεις του Android 2.3 και νεότερες, αλλά και ισάξιες εκδόσεις των CyanogenMod και Kindle Fire. Θα υποστηρίζονται επίσης όλοι οι ARM και Intel επεξεργαστές, όπως επίσης και το Google Glass. Μπορείτε να το κατεβάσετε είτε από την επίσημη ιστοσελίδα του είτε μέσα από το Google Play.

 

Link.png Site: http://techcrunch.com/2013/05/14/cydia-the-alternative-app-store-for-jailbroken-apple-devices-now-runs-on-android/[/url]']techcrunch.com