Ο Ιαπωνικός γίγαντας ηλεκτρονικού εμπορίου Rakuten είναι ο νέος ιδιοκτήτητς της Viber Media, της εταιρείας με έδρα στην Κύπρο που κατασκευάζει τη δημοφιλή ομώνυμη VoIP εφαρμογή.

Το ποσό της εξαγοράς έφτασε τα 900 εκατομμύρια δολάρια, με τη Rakuten να εντάσσει το Viber «ως μέρος της στρατηγικής της στο να περάσει στην πρώτη θέση παγκοσμίως των εταιρειών παροχής υπηρεσιών Internet», με το Viber να έχει ήδη μια τεράστια βάση χρηστών άνω των 200 εκατομμυρίων χρηστών σύμφωνα με στοιχεία του περασμένου Μαίου. Η Viber Media ιδρύθηκε από τον αμερικανο-ισραηλινό Talmon Marco και διαθέτει κέντρα ερευνών και ανάπτυξης στο Ισραήλ και στην Λευκορωσία.

Το Viber αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς VoIP εφαρμογές επιτρέποντας τις δωρεάν τηλεφωνικές κλήσεις και την αποστολή μηνυμάτων μέσω της εφαρμογής με άλλους κατόχους συσκευών οι οποίοι τρέχουν την εφαρμογή. Έκανε το ντεμπούτο της για πρώτη φορά το Δεκέμβριο του 2010 στο iPhone και μέχρι σήμερα έχει παρουσία σχεδόν σε όλες τις mobile πλατφόρμες όπως το Android, Windows Phone, BlackBerry OS κ.α.

Τον περασμένο χρόνο το Viber έκανε την εμφάνιση του και στις desktop πλατφόρμες των Windows, OS X, Linux ενώ η τελευταία μεγάλη ανακοίνωση της εταιρείας αφορούσε την δυνατότητα τηλεφωνικών κλήσεων και σε σταθερά/κινητά τηλέφωνα με καλύτερες χρεώσεις από αυτές του Skype. Επιπλέον τους τελευταίους μήνες το Viber προχώρησε στα εγκαίνια του ηλεκτρονικού καταστήματος για «stickers» μέσω του οποίου η εταιρεία υπολόγιζε να περάσει στην κερδοφορία.

Η Ιαπωνική Rakuten έχει προχωρήσει σε διάφορες ενδιαφέρουσες εξαγορές τα τελευταία χρόνια όπως αυτή της Kobo που κατασκευάζει ηλεκτρονικούς αναγνώστες, του Viki μιας παγκόσμιας πλατφόρμας video streaming ενώ έχει προχωρήσει και σε επένδυση 100 εκατομμυρίων στη δημοφιλή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, το Pinterest.

Link.png Site:TechCrunch