Σε κόντρα ανάμεσα στο Σωματείο εργαζομένων της ΣΤΑ.ΣΥ. (Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ) και του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, εξελίχθηκε το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Αιτία η απόφαση του Σωματείου να σταματήσει από την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου την πιλοτική εφαρμογή του νέου τρόπου χρέωσης των επιβατών, μέχρι την επίλυση των προβλημάτων που το ίδιο υποστηρίζει πως έχουν ανακύψει στο μεταξύ.

 

Το Σωματείο αναφέρει πως θα συνεχιστεί κανονικά η έκδοση "χάρτινου" εισιτηρίου, για να εξυπηρετηθεί απρόσκοπτα ο επιβάτης. Η απόφασή του, ωστόσο, προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού, ο οποίος έδωσε εντολή να παραπεμφθεί άμεσα στο Πειθαρχικό, με το ερώτημα της απόλυσης, όποιος εργαζόμενος αρνηθεί να εκδώσει ηλεκτρονικό εισιτήριο ή ηλεκτρονική κάρτα.

 

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από το Βελιγράδι όπου έφτασε για επίσημη επίσκεψη, μόλις ενημερώθηκε για την απόφαση του Σωματείου Εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ να αναστείλουν την έκδοση ηλεκτρονικών εισιτηρίων και καρτών, ζήτησε να ενημερωθούν αμέσως οι εισαγγελικές Αρχές και να πράξουν τα δέοντα.

 

Σύμφωνα με το Σωματείο, από τον Ιούνιο και τον Ιούλιο η διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. για τα προβλήματα εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Στην πορεία, ωστόσο, τα προβλήματα αυτά όχι μόνο δεν επιλύθηκαν αλλά αφέθηκαν στην τύχη τους και διογκώθηκαν, με αποτέλεσμα η επέκταση της εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου σε όλο το δίκτυο, ενώ ήταν “ανοιχτές” οι εν λόγω “πληγές”, να παρουσιάσει σοβαρή δυσλειτουργία και μεγάλη ταλαιπωρία των επιβατών με συνέπεια να δημιουργούνται προστριβές του επιβατικού κοινού με τους συναδέλφους.

 

“Το Σωματείο μας δεν είναι δυνατό να δεχτεί να βρεθούν συνάδελφοι και συναδέλφισσες στο “μάτι του κυκλώνα", επειδή κάποιοι- για δικούς τους λόγους- κωφεύουν εδώ και ένα χρόνο στις προτροπές μας να γίνει διάλογος, ώστε να αντιμετωπιστούν εγκαίρως τα προβλήματα που είχαν εντοπίσει οι συνάδελφοι οι οποίοι γνωρίζουν όσο κανείς άλλος το σύστημα”, σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι.