Πριν ένα χρόνο, δημιουργήθηκε η υπηρεσία Slack, με σκοπό να κάνει ευκολότερη την επικοινωνία μεταξύ μιας διαδικτυακής ομάδας.

Με την ευκαιρία των πρώτων γενεθλίων της εταιρείας, το Slack ανακοινώνει εντυπωσιακά στατιστικά, καταγράφοντας περισσότερους από 500.000 χρήστες ημερησίως, οι οποίοι κάθε μήνα περνούν πάνω από 100 εκατομμύρια ώρες συνδεδεμένοι στη πλατφόρμα και στέλνουν 300 εκατομμύρια μηνύματα. Ο αριθμός των χρηστών αποτελούν μέρος των 60.000 ομάδων που κάνουν χρήση του Slack ενώ τα κέρδη της υπηρεσίας σημειώνουν γεωμετρική αύξηση. Ήδη η υπηρεσία διαθέτει 135.000 συνδρομές, κάτι που έχει επιτευχθεί χωρίς κάποια διαφημιστική εκστρατεία.

 

Μέσα σε έξι μήνες, οι ομάδες που χρησιμοποιούσαν το Slack αυξήθηκαν από 13.000 σε 60.000, με ανάλογη αύξηση των χρηστών της, όπως και των εργαζομένων της από 16 σε 100. Μπορεί το Slack μέχρι στιγμής να αφορά περισσότερο τη λήψη και αποστολή μηνυμάτων αλλά η εταιρεία πρόσφατα εξαγόρασε το Screenhero για βιντεοκλήση και αποστολή ή λήψη ηχητικών μηνυμάτων.

 

 

post-58406-Slack-chart-daily-active-user-4Jay.gif

Η χρήση του Slack, η οποία παρέχεται είτε δωρεάν είτε με το αντίτιμο των 12,5 δολαρίων το μήνα ανά χρήστη με περισσότερα προνόμια, εξαρτάται άμεσα από τις εταιρείες, καθώς παρατηρήθηκε πως σε περιόδους διακοπών παρουσίαζε σημαντική πτώση.

 

Link.png Site: SlashGear