Η Airbnb αποφάσισε να μειώσει κατά 25% τον αριθμό των εργαζομένων της καθώς η πανδημία του κορωνοϊού εξακολουθεί να «χτυπάει» τον τουριστικό κλάδο.

Περίπου 1900 υπάλληλοι της Airbnb θα επηρεαστούν από αυτή την εξέλιξη σε παγκόσμιο επίπεδο, έγραψε σε μία ηλεκτρονική ενημερωτική επιστολή προς το προσωπικό ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της εταιρείας, Brian Chesky. Στο email έκανε γνωστό ότι η τελευταία εργάσιμη ημέρα για τους 1900 υπαλλήλους της εταιρείας θα είναι 11η Μαΐου.

«Περνάμε συλλογικά την πio οδυνηρή κρίση της ζωή μας, και καθώς άρχισε να ξεδιπλώνεται, τα παγκόσμια ταξίδια σταμάτησαν. Το πλήγμα στην επιχείρηση της Airbnb είναι σοβαρό, με τα έσοδα φέτος να είναι λιγότερα από τα μισά που κερδίσαμε το 2019» έγραψε στην επιστολή του ο Brian Chesky.

Σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσει την ύφεση, η εταιρεία που ετοιμαζόταν να εισέλθει στο χρηματιστήριο κάνοντας μεγάλο… κρότο με την πολυαναμενόμενη αρχική δημόσια προσφορά της, συγκέντρωσε κεφάλαια $2 δις και μείωσε δραματικά τα κόστη.

«Αν και γνωρίζουμε ότι η επιχείρηση της Airbnb θα ανακάμψει πλήρως, οι αλλαγές που θα υποστεί δεν είναι προσωρινές ή βραχύβιες. Για αυτό χρειάζεται να κάνουμε περισσότερο θεμελιώδεις αλλαγές στην Airbnb μειώνοντας το μέγεθος του εργατικού δυναμικού μας γύρω από μία περισσότερο εστιασμένη επιχειρηματική στρατηγική» έγραψε ο κ. Chesky.

Το αποτέλεσμα της παραπάνω στρατηγικής θα είναι να σταματήσει, μεταξύ άλλων, τις προσπάθειες της στον τομέα των μεταφορών και να μειώσει τις επενδύσεις της στα ξενοδοχεία και τα πολυτελή ταξίδια (η εταιρεία θα επικεντρωθεί στις βασικές δραστηριότητες της και να μειώσει σημαντικά τις επενδύσεις στα Airbnb Studios ή στα Hotels & Lux).  

  • Like 1