Ο χρήστης θα μπορεί πλέον να διαχειρίζεται δωρεάν τους κωδικούς του είτε στο PC είτε στο smartphone, όχι όμως και στα δύο ταυτόχρονα.

Το LastPass προσθέτει νέους περιορισμούς στη δωρεάν συνδρομή του ξεκινώντας από τις 16 Μαρτίου. Οι νέοι περιορισμοί θα επιτρέπουν στους χρήστες να βλέπουν και να διαχειρίζονται τους κωδικούς τους μόνο για μία κατηγορία συσκευών: φορητές συσκευές ή υπολογιστές. Οι χρήστες που θα επιλέξουν τις φορητές συσκευές θα περιορίζονται σε smartphones iOS και Android, iPad, Android tablets και smartwatches. Οι χρήστες που προτιμούν το PC θα μπορούν να χρησιμοποιούν τους κωδικούς πρόσβασης από Windows, macOS και Linux φορητούς/desktops υπολογιστές, το extension του LastPass για browsers αλλά και Windows tablets.

Όσοι χρησιμοποιούν το δωρεάν επίπεδο του LastPass, την πρώτη φορά που θα συνδεθούν μετά τις 16 Μαρτίου, θα κληθούν να διαλέξουν μεταξύ των δύο επιλογών, με την εταιρία να αναφέρει πως όλοι θα μπορούν να αλλάξουν την επιλογή τους έως και τρεις φορές. Παρόλο που οι χρήστες περιορίζονται σε μία μόνο κατηγορία συσκευών, θα εξακολουθούν να μπορούν να βλέπουν και να διαχειρίζονται τους κωδικούς πρόσβασης από απεριόριστο αριθμό συσκευών. Το LastPass αναφέρει ότι κανένας χρήστης δεν θα «κλειδωθεί» από τον λογαριασμό του και κανείς δεν θα χάσει την πρόσβαση στους κωδικούς του ως αποτέλεσμα των αλλαγών.

Εκτός από τον περιορισμό στις συσκευές, το LastPass αλλάζει και τα είδη υποστήριξης που θα είναι διαθέσιμα στους χρήστες της δωρεάν συνδρομής. Από τις 17 Μαΐου, οι συγκεκριμένοι χρήστες δεν θα έχουν υποστήριξη (customer support) μέσω email.

Το LastPass ελπίζει σαφώς ότι οι νέοι περιορισμοί είναι αρκετοί για να ενθαρρύνουν τους χρήστες να αναβαθμίσουν τις συνδρομές τους στην κατηγορία Premium ή Family. Το LastPass Premium ξεκινά από τα 3$ το μήνα, ενώ η συνδρομή Family που περιλαμβάνει έως και 6 άτομα κοστίζει 4$. Σε δημοσίευση blog η εταιρία ανέφερε ότι έχει πλέον περισσότερους από 20 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως, αν και δεν είναι σαφές πόσοι από αυτούς χρησιμοποιούν τη δωρεάν συνδρομή της υπηρεσίας.

Σε σύγκριση με άλλες εφαρμογές διαχείρισης κωδικών πρόσβασης που ζητούσαν εγγραφή ακόμη και για τις πιο βασικές λειτουργίες τους, το LastPass ήταν πάντα αρκετά πιο γενναιόδωρο. Βέβαια, με τις επερχόμενες αλλαγές, θα μπορούσε να γίνει δυσκολότερη η δωρεάν χρήση της υπηρεσίας.

  • Like 1
  • Sad 1