Η Transport for London (TfL), διαχειριστής του συστήματος συγκοινωνιών της βρετανικής πρωτεύουσας, αρνήθηκε να ανανεώσει την άδεια λειτουργίας της Uber στο Λονδίνο, η οποία λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου.

Για λόγους ασφάλειας, η TfL τηρεί υψηλά στάνταρ για τις εταιρείες που προσφέρουν σε χρήστες τη δυνατότητα να μετακινηθούν “νοικιάζοντας” έναν μη επαγγελματία οδηγό, με ιδιωτικό Ι.Χ. Όσες εταιρείες δεν λάβουν άδεια από αυτήν, δεν μπορούν να δραστηριοποιηθούν στο Λονδίνο.

 

Σύμφωνα με την εποπτεύουσα αρχή, η βρετανική θυγατρική της Uber δεν κρίνεται ικανή για τη λήψη άδειας, καθώς έχει επιδείξει έλλειψη υπευθυνότητας σε μία σειρά ζητημάτων, τα οποία άπτονται της δημόσιας ασφάλειας.

 

Στα ζητήματα αυτά, η ίδια περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την πολιτική της εταιρείας στην αναφορά σοβαρών ποινικών αδικημάτων, στον τρόπο λήψης των ιατρικών πιστοποιητικών, όπως επίσης και στις εξηγήσεις που δίνει για τη χρήση του “Greyball in London” – ενός λογισμικού το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να μπλοκάρει την πρόσβαση των ρυθμιστικών αρχών στο να αποκτήσουν πλήρη πρόσβαση στην εφαρμογή και να αποτρέψει τους υπεύθυνους από το να εκπληρώσουν τα καθήκοντα που απορρέουν από την επιβολή του νόμου.

 

Η Uber έχει στη διάθεσή της 21 ημέρες για να ασκήσει έφεση επί της απόφασης, κάτι που αναμένεται να κάνει άμεσα. Μάλιστα, μέχρι την εκδίκαση θα μπορεί να συνεχίσει τη λειτουργία της στο Λονδίνο.

 

Link.png Site: CNET