Η Wolfram Alpha γνωρίζουμε ότι δεν είναι μια συνηθισμένη μηχανή αναζήτησης, από τη στιγμή που μπορεί να απαντά σε ερωτήματα τύπου "ποιο είναι το αεροπλάνο που πετάει αυτή τη στιγμή από πάνω μου", με το νέο εργαλείο αναζήτησης που παρουσιάζει να είναι ίσως ακόμα πιο ασυνήθιστο.

Μέσα από την ιστοσελίδα imageidentify.com, ο χρήστης μπορεί να ανεβάσει μια φωτογραφία, με τη μηχανή αναζήτησης να αναλαμβάνει να αναγνωρίσει το περιεχόμενο της αν και όχι πάντα επιτυχημένα. Στις δοκιμές μας αναγνώρισε επιτυχημένα φρούτα και το αν η εικονιζόμενη φωτογραφία εμφανίζει κάποιον άνθρωπο, ενώ σε άλλες αναζητήσεις υπήρξαν λάθη.

 

Σύμφωνα με τη Wolfram, το όλο σχέδιο μπορεί μελλοντικά να χρησιμοποιηθεί για μεγάλες συλλογές φωτογραφιών προκειμένου να κατηγοριοποιήσει εύκολα το περιεχόμενα τους μετά την αναγνώριση. Παράλληλα η ίδια τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως api προκειμένου να κάνει χρήση της τεχνολογίας αναγνώρισης σε άλλες εφαρμογές.

 

Ένα ακόμη πλεονέκτημα της τεχνολογίας που έχει αναπτύξει η Wolfram είναι η δυνατότητα εκμάθησης που αναμένεται να δώσει καλύτερα αποτελέσματα όσο περνάει ο καιρός, με την εταιρεία να έχει ήδη περάσει στο σύστημα «αρκετά εκατομμύρια φωτογραφίες». Μάλιστα ανάμεσα στις φωτογραφίες υπήρχαν και κάποιες που είχαν σκοπό να μπερδέψουν το σύστημα, με τα τελικά αποτελέσματα να μπορείτε να τα δείτε στην παρακάτω φωτογραφία.

 

 

Screen_Shot_2015-05-13_at_4.47.14_PM.0.png

Συνολικά το Imge Identify μπορεί να αναγνωρίσει 10.000 αντικείμενα, με τη Wolfram να αναφέρει ότι προβλήματα παρουσιάζονται κατά την αναγνώριση συγκεκριμένων ανθρώπων, τέχνης και αντικειμένων τα οποία δε χρησιμοποιούνται καθημερινά.

 

Link.png Site: Image Identify

Link.png Site: TheVerge