Το Internet Archive, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός στον οποίο ανήκει το WayBack Machine, έχει ξεκινήσει την προσπάθεια να συγκεντρώσει το απαραίτητο κεφάλαιο μέσω δωρεών για την αγορά αποθηκευτικού χώρου 4 petabyte !!

Έως και τον Οκτώβριο του 2012, το Internet Archive χρησιμοποιούσε περίπου αποθηκευτικό χώρο 10 petabytes για να αποθηκεύσει κυρίως ιστοσελίδες του Internet σε διάφορες χρονικές περιόδους. Ο ρυθμός αύξησης των αναγκών σε αποθηκευτικό χώρο πλησιάζουν τα 190 terabytes μηνιαίως και έτσι η αγορά 4 petabyte αναμένεται να καλύψει τις ανάγκες της υπηρεσίας περίπου για 2 χρόνια.

 

 

Μια πλοήγηση στο WayBack Machine είναι πάντα ενδιαφέρουσα αφού μπορείτε να δείτε πως ακριβώς ήταν οι αγαπημένες σας ιστοσελίδες τα παλιά χρόνια και πόσο πολύ έχει προοδεύσει το Web όλα αυτά τα χρόνια. Μια ματιά στο Google το 1998, στη Microsoft του 1999 αλλά και στο Insomnia του 2000, είναι πάντα μια καλή αφορμή για γέλια.

 

 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ένας ανώνυμος δωρητής έχει συμφωνήσει να διαθέσει το τριπλάσιο ποσό του συνόλου των δωρεών που θα συγκεντρωθούν έως το τέλος του έτους, κάνοντας σχεδόν σίγουρη την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας.

 

Link.png Site: ']thenextweb.com

Link.png Site: https://archive.org/donate/']Δωρεές για το Internet Archive