Η πρωταγωνίστρια βλέπει προβλήματα λόγω της ταυτόχρονης κυκλοφορίας της ταινίας σε κινηματογράφους και Disney Plus.

Αν και το Black Widow είχε ένα εντυπωσιακό ντεμπούτο στο Disney Plus όταν κυκλοφόρησε στις 9 Ιουλίου, δεν έμειναν όλοι ευχαριστημένοι με την απόδοση της ταινίας στην streaming πλατφόρμα της Disney. Η πρωταγωνίστρια της ταινίας, Scarlett Johansson, κατέθεσε μήνυση εναντίον της Disney, ισχυριζόμενη ότι η εταιρεία αθέτησε σκόπιμα το συμβόλαιό της, κυκλοφορώντας την ταινία στο Disney Plus παράλληλα με τις κινηματογραφικές αίθουσες, αντί για αποκλειστική προβολή στους κινηματογράφους όπως είχε αρχικά συμφωνήσει.

Η Johansson, όπως και πολλοί άλλοι σταρ της Marvel, είχε διαμορφώσει το συμβόλαιό της ώστε να κερδίσει επιπλέον χρήματα και μπόνους ανάλογα με την απόδοση της ταινίας, η οποία απόδοση όπως αναφέρει η ίδια και οι δικηγόροι της υποτιμήθηκε από την επιλογή της Disney να κυκλοφορήσει το Black Widow στους κινηματογράφους και στο Disney Plus Premier Access ταυτόχρονα.

Η καταγγελία περιλαμβάνει επίσης φερόμενες επικοινωνίες μεταξύ των εκπροσώπων της Disney και της Johansson, στις οποίες η Disney δηλώνει ότι θα συμβουλεύονταν την πρωταγωνίστρια εάν άλλαζαν τα σχέδια της αρχικά προγραμματισμένης προβολής στους κινηματογράφους, κάτι που οι δικηγόροι της αναφέρουν ότι δεν συνέβη.

Αυτού του είδους τα νομικά ζητήματα ήταν ένα συνεχές πρόβλημα για κάθε στούντιο που έχει προσαρμόσει τις πρακτικές του αναφορικά με τις προβολές στους κινηματογράφους λόγω της πανδημίας. Προβλήματα έχουν αντιμετωπίσει η Paramount με το A Quiet Place Part 2, η Warner Bros λόγω προβολών στο HBO Max αλλά και η Legendary Entertainment. Μάλιστα, σκηνοθέτες όπως ο Christopher Nolan, έθεσαν και το ζήτημα της κινηματογραφικής εμπειρίας, πέρα από τα χρήματα.

Αρκετοί ιδιοκτήτες κινηματογράφων, συμφωνούν σε μεγάλο βαθμό με τον Nolan. Όταν το Black Widow αντιμετώπισε σημαντική πτώση το δεύτερο Σαββατοκύριακο στο box office, αρκετοί έσπευσαν να κατηγορήσουν την ταυτόχρονη κυκλοφορία της ταινίας στο Disney Plus. Η Disney από την πλευρά της, αν και έχει κάνει διαθέσιμες κάποιες ταινίες στο Disney Plus, δεν θα συνεχίσει με την ίδια αυτή πρακτική για όλο το χρόνο. Ωστόσο, με αρκετές περιοχές να αντιμετωπίζουν νέα αύξηση των κρουσμάτων COVID-19, η στρατηγική της θα διαμορφώνεται ανάλογα την εξέλιξη της πανδημίας.

  • Like 4
  • Thanks 1
  • Haha 1