Το Zoom έγινε η τελευταία εφαρμογή παραγωγικότητας που επεκτείνει τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης.

Σε μια ανάρτηση στο επίσημο blog που δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα, η εταιρεία ανακοίνωσε μια συνεργασία με την OpenAI που φέρνει περιλήψεις που δημιουργούνται με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, προσχέδια μηνυμάτων και άλλα στη γνωστή εφαρμογή τηλεδιάσκεψης μέσω του βοηθού Zoom IQ AI.

Ενώ το Zoom IQ μπορεί ήδη να κάνει έξυπνες εργασίες όπως τη δημιουργία κεφαλαίων και των κεντρικών σημείων ενός καταγεγραμμένου meeting, το Zoom δίνει στον βοηθό ακόμα περισσότερες δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένου ενός τρόπου να ενημερώνεστε για meetings στα οποία μπορεί να έχετε αργήσει. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορείτε να ζητάτε από την εφαρμογή να συνοψίζει όσα χάσατε, καθώς και να "κάνει περαιτέρω ερωτήσεις".

image.png.7586bf0951aea842a25d67c20d0d4188.png

Επιπλέον, το Zoom IQ μπορεί να κάνει διάφορα άλλα πράγματα, όπως να δημιουργεί πίνακες με βάση εισαγωγές κειμένου, να παρέχει ανακεφαλαιώσεις συσκέψεων, καθώς και να συνοψίζει τα νήματα στο Zoom Team Chat. Παρόμοια με το ChatGPT bot που έρχεται στο Slack, το Zoom IQ σας επιτρέπει επίσης να δημιουργείτε απαντήσεις στους συναδέλφους σας χρησιμοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη. Η εταιρεία λέει ότι σχεδιάζει να διαθέσει τον Απρίλιο προσχέδια (drafts) email αλλά και δημιουργία μηνυμάτων με χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, δύο λειτουργίες που θα είναι διαθέσιμες αρχικά σε επιλεγμένους χρήστες. 

Τα σχέδια του Zoom να αναπτύξει τις δικές του AI δυνατότητες πιθανότατα έρχονται ως απάντηση στα νέα χαρακτηριστικά που οι κύριοι ανταγωνιστές του -η Google και η Microsoft- έχουν προσθέσει στις εφαρμογές παραγωγικότητας τους. Ενώ η Google φέρνει τη δυνατότητα δημιουργίας κειμένου, εικόνων και περιλήψεων στα Docs, Gmail, Sheets και Slides, η Microsoft 365 έχει αρχίσει να δοκιμάζει έναν AI βοηθό που ονομάζεται Copilot για έγγραφα του Office, χρησιμοποιώντας τα υπάρχοντα δεδομένα της επιχείρησης ή του οργανισμού για να εκπαιδευτεί και να καταλάβει τι είναι σημαντικό.

image.png.946d6de4655274ccf0bfd34eec099611.png

Εκτός όμως από τον ανταγωνισμό με τη Google και τη Microsoft στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, η εταιρεία έχει προσθέσει και μια σειρά από άλλες δυνατότητες που καθιστούν την υπηρεσία περισσότερο μια εφαρμογή παραγωγικότητας "όλα σε ένα". Οι νέες εφαρμογές Ημερολόγιο και Mail του Zoom, για παράδειγμα, σας επιτρέπουν να έχετε πρόσβαση στο πρόγραμμα και τα email σας απευθείας από το Zoom.

Με τη νέα εφαρμογή Mail, το Zoom αναφέρει ότι μπορείτε να συνδέσετε τη διεύθυνση Gmail ή Microsoft 365, ενώ η νέα ενσωμάτωση του Ημερολογίου σας επιτρέπει ομοίως να βλέπετε ημερολόγια τρίτων απευθείας μέσα από την εφαρμογή. Η εταιρεία αναφέρει ακόμα ότι μπορείτε να έχετε πρόσβαση και στις δύο λειτουργίες μέσω της πλευρικής μπάρας, όπου μπορείτε να κάνετε ενέργειες όπως να στείλετε email στον host ενός meeting για να του πείτε ότι έχετε αργήσει ή να δείτε σημαντικές λεπτομέρειες σχετικά με επερχόμενα meetings.

Τέλος, το Zoom έχει προσθέσει ένα άλλο νέο χαρακτηριστικό που ονομάζεται Huddles, το οποίο περιγράφει ως έναν "εικονικό χώρο συνεργασίας με δυνατότητα βίντεο". Ακριβώς όπως το Huddles στο Slack, η λειτουργία στο Zoom σας επιτρέπει να μπαίνετε σε γρήγορες κλήσεις βίντεο για να κάνετε ερωτήσεις ή να συνομιλείτε με έναν συνάδελφο. Η εταιρεία αναφέρει ότι αυτή η λειτουργία είναι διαθέσιμη παγκοσμίως για τους χρήστες που θα ζητήσουν πρόσβαση μέσω πρόσκλησης πριν αυτή γίνει ευρέως διαθέσιμη.