Οι εκτιμώμενοι χρόνοι παράδοσης δεν μπορούν να επιτευχθούν με ασφάλεια από τους διανομείς.

Οι εφαρμογές ειδών παντοπωλείου στη Νέα Υόρκη ενδέχεται να πρέπει να μετριάσουν τις υποσχέσεις τους για εξαιρετικά γρήγορες παραδόσεις. Η New York Post αναφέρει ότι ο δημοτικός σύμβουλος Christopher Marte σχεδιάζει να καταθέσει σχέδιο νόμου που θα απαγορεύει σε αυτές τις εφαρμογές να διαφημίζουν χρόνους παράδοσης 15 λεπτών. Οι εκτιμήσεις αυτές ωθούν τους διανομείς να παραβιάζουν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας και να θέτουν τους ίδιους αλλά και άλλους ανθρώπους σε κίνδυνο, σύμφωνα με τον Marte.

Το νομοσχέδιο θα είναι έτοιμο μέσα στις επόμενες εβδομάδες, με τον Marte να αναφέρει ότι πιέζει και για άλλα νομοσχέδια που θα παρείχαν περισσότερα οφέλη και προστασία στους εργαζόμενους στον τομέα των παραδόσεων, όμως δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Το νομοσχέδιο έρχεται καθώς ο ανταγωνισμός για γρήγορες παραδόσεις εντείνεται όλο και περισσότερο στη Νέα Υόρκη. Υπηρεσίες όπως το Gorillas, το Fridge No More και το Jokr δεσμεύονται ήδη για χρόνους παράδοσης των 15 λεπτών ενώ και η DoorDash χρησιμοποιεί πιλοτικά μια παρόμοια υπηρεσία ταχείας εξυπηρέτησης στο Μανχάταν. Σε πολλές περιπτώσεις, οι υπηρεσίες προσφέρουν γρήγορες παραδόσεις σε μικρή ακτίνα και χρησιμοποιούν υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης.

Ωστόσο, έχουν συμβεί αρκετά ατυχήματα με ηλεκτρικά ποδήλατα στη Νέα Υόρκη. Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε δυστυχήματα που συνδέονται με ηλεκτρικά ποδήλατα το 2020. Το νομοσχέδιο δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των εργαζομένων, αλλά μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες ενός ατυχήματος καθώς δεν θα υπάρχει η δέσμευση των 15 λεπτών.

  • Like 9