15,34 Mbps είναι κατά μέσο όρο η ολική ταχύτητα των συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα, σύμφωνα με την έκθεση “Global State of the Mobile Network” που δημοσίευσε πριν από λίγες ημέρες η OpenSignal.

Την ίδια στιγμή, με κριτήριο την ολική ταχύτητα του mobile internet, η χώρα μας κατατάσσεται 25η στα 87 κράτη που περιλαμβάνονται στην έκθεση.

 

Όπως αναφέρει η OpenSignal, η ολική ταχύτητα προκύπτει από την ταχύτητα που επιτυγχάνεται σε κάθε χώρα μέσω των 3G και 4G δικτύων, σε συνδυασμό όμως με τη διαθεσιμότητά τους. Έτσι, αν π.χ. σε μία χώρα τα 4G δίκτυα πετυχαίνουν πολύ υψηλές ταχύτητες, αλλά είναι διαθέσιμα σε λίγες περιοχές, τότε η ολικά ταχύτητα θα είναι μικρότερη απ’ ό,τι σε ένα κράτος με πιο μικρές 4G ταχύτητες, αλλά μεγάλη χωρική εξάπλωση των αντίστοιχων δικτύων.

 

Στον ίδιο πίνακα κατάταξης, τις 3 πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν η Νότια Κορέα, η Νορβηγία και η Ουγγαρία. Σε κάθε μία από αυτές τις χώρες, η ολική ταχύτητα είναι 37,54, 34,77 και 31,04 Mbps, αντίστοιχα.

 

Στην “Global State of the Mobile Network”, υπάρχουν επίσης στοιχεία για το ποσοστό χρήσης του mobile internet, έναντι των δικτύων Wi-Fi. Σε 38 χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, οι χρήστες συνδέονται περισσότερη ώρα μέσω Wi-Fi, 3G και 4G δικτύων. Στη χώρα μας, το ποσοστό των δικτύων Wi-Fi αγγίζει το 55,21%, έναντι 44,79% του mobile internet.

 

Link.png Site: OpenSignal