To ατέρμονο κυνήγι θεατών έχει οδηγήσει σε τραγελαφικές καταστάσεις στη δημοφιλή πλατφόρμα streaming.

Η τάση που καταγραφόταν το τελευταίο διάστημα στο Twitch ήθελε διάφορους "δημιουργούς περιεχομένου" να προβάλουν τα παιχνίδια που έπαιζαν πάνω σε διάφορα σημεία του σώματος, που λειτουργούσαν σαν πράσινες οθόνες και συνήθως ήταν πικάντικά, με ιδιαίτερη προτίμηση στα οπίσθια και τα στήθη. Το Twitch, όμως, αποφάσισε να θέσει τέρμα σε αυτές τις κωμικοτραγικές καταστάσεις, προχωρώντας στην επίσημη απαγόρευση της προβολής "περιεχομένου το οποίο εστιάζει σε επίμαχα σημεία του σώματος, όπως οι γλουτοί, οι καβάλοι ή τα στήθη για παρατεταμένο χρονικό διάστημα", αρχής γενομένης από τις 29 Μαρτίου.

Περιγράφοντας το πώς προέκυψε η τάση αυτή, ρεπορτάζ στο Kotaku ανέφερε πως όλα ξεκίνησαν όταν η αμφιλεγόμενη streamer με το ψευδώνυμο Morgpie αποφάσισε να προβάλει τις προσπάθειές της στο Fortnite πάνω σε κοντινό πλάνο των οπισθίων της. Η κίνηση αυτή φαίνεται πως σημείωσε μεγάλη επιτυχία, καθώς έσπευσαν να τη μιμηθούν διάφοροι άλλοι streamers, προβάλλοντας τα παιχνίδια που έπαιζαν πάνω σε σημεία της ανθρώπινης ανατομίας, τόσο πραγματικά όσο και ψεύτικα, όπως στους μηρούς χαρακτήρων anime ή στα γνωστά, υπερμεγέθη στήθη που χαρακτηρίζουν αυτό το είδος, τα οποία πάλλονταν επί της οθόνης. Πλέον, αυτές οι καταστάσεις αποτελούν παρελθόν. 

Παρότι οι νέοι όροι χρήσης κάνουν λόγο για "ντυμένα" μέρη του σώματος που λειτουργούν σαν οθόνη προβολής, αυτό δεν αποτελεί παραθυράκι για όσους θα ήθελαν να δοκιμάσουν την τύχη τους με γυμνά μέρη, καθώς αυτά απαγορεύονται ήδη, με το Twitch ρητά να αναφέρει πως δεν επιτρέπεται η προβολή ή μεταφόρτωση "υλικού το οποίο περιλαμβάνει απεικονίσεις πραγματικού ή πλασματικού γυμνού, ανεξαρτήτως του μέσου που χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία του".

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το Twitch υποχρεώνεται να τροποποιήσει τους όρους χρήσης της πλατφόρμας εξαιτίας της συγκεκριμένης κυρίας. Η Morgpie εμφανίστηκε στο κανάλι της έχοντας τοποθετήσει μια κάμερα κατά τρόπο που άφηνε να εννοηθεί πως έπαιζε γυμνόστηθη, λίγο καιρό αφότου το Twitch χαλάρωσε τους όρους χρήσης που αφορούσαν το περιεχόμενο σεξουαλικού χαρακτήρα στην πλατφόρμα. Έτσι δημιουργήθηκε ολόκληρη τάση δημιουργών περιεχομένου που υποτίθεται πως έπαιζαν γυμνοί ή ημίγυμνοι, υποχρεώνοντας το Twitch να ακυρώσει τις προηγούμενες αλλαγές και τελικά να απαγορεύσει ρητά στους χρήστες να προσποιούνται ότι είναι τελείως ή περίπου γυμνοί στη διάρκεια των μεταδόσεων.

  • Like 2
  • Confused 1
  • Haha 22