Το Tinder φαίνεται πως θέλει να λάβει πρόσθετα μέτρα για την ασφάλεια των χρηστών του, και για αυτό σκοπεύει να τους δώσει την επιλογή να λαμβάνουν ειδοποιήσεις check-in, να μπορούν να πατήσουν ένα πλήκτρο πανικού αν βρεθούν μπροστά σε κάποια επικίνδυνη κατάσταση ή ακόμα και να καλούν τις αρχές στην τοποθεσία τους.

Η μητρική εταιρεία Match αγόρασε πρόσφατα μερίδιο στο Noonlight, ένα location tracking και personal safety app, και σκοπεύει να δοκιμάσει ορισμένα από τα χαρακτηριστικά του από τα τέλη Ιανουαρίου για τους Αμερικανούς χρήστες του Tinder.

Αν κάποιο ραντεβού, καταλήξει σε μία επικίνδυνη κατάσταση, οι χρήστες θα μπορούν να ενεργοποιήσουν ένα συναγερμό μέσω του εργαλείου Noonlight εντός του app Tinder. Στη συνέχεια, θα κληθούν να προχωρήσουν στην εισαγωγή ενός κωδικού. Αν δεν το κάνουν, θα λάβουν ένα μήνυμα κειμένου από το Noonlight, και αν δεν απαντήσουν, τότε θα λάβουν μία κλήση. Αν δεν απαντήσουν στην κλήση ή αν ο χρήστης επιβεβαιώσει ότι χρειάζεται βοήθεια, τότε το Noonlight θα επικοινωνήσει με τις αρχές. Για να χρησιμοποιήσουν το χαρακτηριστικό, οι χρήστες του Tinder θα πρέπει να διαμοιράζονται σε πραγματικό χρόνο δεδομένα που αφορούν την τοποθεσία τους, με την μητρική εταιρεία Match, να λέει πως δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για μάρκετινγκ ή οτιδήποτε άλλο. Μάλιστα τα δεδομένα αυτά δεν διαμοιράζονται με την Match, καθώς όλα τα διαχειρίζεται το Noonlight.

Οι χρήστες επίσης που θα χρησιμοποιούν το χαρακτηριστικό, θα διαθέτουν ειδική σήμανση στα προφίλ τους, κάτι που η εταιρεία ελπίζει να λειτουργήσει αποτρεπτικά για τους κακόβουλους. Φυσικά, πάντα υπάρχει πιθανότητα να ενεργοποιηθεί ο συναγερμός κατά λάθος ωστόσο η εταιρεία λέει πως είναι ένα ρίσκο που η εταιρεία είναι πρόθυμη να αναλάβει. Η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας Match, Mandy Ginsberg δήλωσε στην Wall Street Journal: «Την ύπαρξη ψευδών θετικών, πιστέψτε με, τη λάβαμε υπόψη μας. Αν κάποιος δεν ανταποκριθεί, το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να εμφανιστεί κάποιος
(από τις αρχές) στην πόρτα του. Δεν είναι και το χειρότερο πράγμα στον κόσμο».  

Engadget