Ο συνιδρυτής του Vine, Dom Hofmann έκανε γνωστό μέσω του προφίλ του στο Twitter πως ο διάδοχος του Vine θα ονομάζεται «Byte» και πως το νέο looping video app θα λανσαριστεί το δεύτερο τρίμηνο της νέας χρονιάς.

Η πλατφόρμα θα βασίζεται πάνω στις ίδιες αρχές που βασίστηκε και το Vine app: δημιουργία και ανάρτηση βίντεοκλιπ σε συνεχόμενη «ροή» (σε loop, επαναλαμβάνονται διαρκώς).

Δυστυχώς, δεν έχουμε ακόμα απαντήσεις σε ερωτήματα όπως: Ποια θα είναι η διάρκεια των βίντεο; Που θα είναι δυνατός ο διαμοιρασμός των συγκεκριμένων βίντεο; Ποια άλλα βασικά χαρακτηριστικά θα έχει το Byte app; 

Το Vine ήταν μία μοναδική πλατφόρμα στην οποία οι δημιουργοί μπορούσαν να αναρτούν βίντεο διάρκειας 6 δευτερολέπτων που επαναλαμβάνονταν διαρκώς. Χάρη στον χρονικό περιορισμό, η πλατφόρμα σύστησε στο κοινό της ένα «νέο τύπο δημιουργικότητας» με αποτέλεσμα να γνωρίσει τεράστια επιτυχία, και ορισμένοι δημιουργοί ή Viners να αποκτήσουν παγκόσμια φήμη, χάρη στα ιδιαίτερα δημοφιλή Vines τους.

Για ένα διάστημα, το Vine ήταν iOS-only app πριν λανσαριστεί και για το Android. Το 2012, το Twitter εξαγόρασε το Vine αλλά εξαναγκάστηκε να «κλείσει» τη πλατφόρμα αφού στάθηκε αδύνατο για την μητρική εταιρεία να εξασφαλίσει αρκετά έσοδα για να την «κρατήσει» ενεργή. Από τότε μέχρι σήμερα, δεν είχε εμφανιστεί κάποια αντίστοιχη πλατφόρμα looping video. Για να δούμε και το Byte…

9to5mac

  • Like 1