Χρειάστηκε παραπάνω από μια δεκαετιά για τη μουσική βιομηχανία μέχρι να ξαναδεί τα έσοδά της να αυξάνονται, έστω και σε πολύ μικρό βαθμό.

Η τελευταία φορά που ο κλάδος σημείωσε ανάπτυξη ήταν το 1999, την περίοδο δηλαδή που άρχισε να διαδίδεται ολοένα και περισσότερο ο διαμοιρασμό μουσικής και η υπηρεσία του Napster. Όπως ανακοινώθηκε από την IFPI τον περασμένο χρόνο οι πωλήσεις μουσικής παρουσίασαν άνοδο κατά 0.3%, φτάνοντας τα $16.5 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

Εάν αυτή η άνοδος μπορέσει να συντηρηθεί θα επιβεβαιωθούν όλες οι προβλέψεις των τελευταίων χρόνων για την υπερίσχυση της ψηφιακής μουσικής έναντι των φυσικών μέσων. Τον περασμένο χρόνο η ψηφιακή μουσική παρουσίασε άνοδο κατά 9% και κατέλαβε το 34% των συνολικών πωλήσεων.

 

Σημαντικό μερίδιο προέρχεται από την άνοδο των μουσικών υπηρεσιών online όπως το Spotify και το Deezer, υπηρεσίες που καταλαμβάνουν το 10% των εσόδων από τις ψηφιακές μορφές. Προς το παρόν όμως τα περισσότερα έσοδα προέρχονται από μουσικές μεταφορτώσεις από υπηρεσίες όπως το iTunes.

 

Link.png Site: http://allthingsd.com/20130226/for-the-first-time-since-napster-music-sales-are-growing/[/url]']allthingsd.com