Μία από τις πιο "ηχηρές" απουσίες συγκροτημάτων σε υπηρεσία streaming μουσικής, ήταν χωρίς αμφιβολία οι AC/DC, ένα κενό που πλέον αποτελεί παρελθόν.

Πριν λίγες ώρες, η μουσική των AC/DC ανέβηκε στις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες streaming μουσικής όπως αυτή του Spotify, του Rdio, του Deezer ενώ θα είναι διαθέσιμη σήμερα, κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας του Apple Music.

 

Η κίνηση αυτή των AC/DC έρχεται να ακολουθήσει αντίστοιχες άλλων συγκροτημάτων όπως οι Pink Floyd, Led Zeppelin και Metallica, έχοντας ακολουθήσει μια πιο αυστηρή στάση στη διάθεση της μουσικής τους στη ψηφιακή εποχή. Ενδεικτικό είναι άλλωστε ότι μόλις το 2012, το συγκρότημα έδωσε την άδεια του προκειμένου η μουσική του να είναι διαθέσιμη στο iTunes της Apple. Ο λόγος σύμφωνα με τα μέλη του ήταν ότι τα άλμπουμ του συγκροτήματος θα έπρεπε να ακούγονται ολόκληρα και όχι αποσπασματικά με αγορά μεμονωμένων τραγουδιών.

 

Μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι AC/DC έχουν πουλήσεις περισσότερα από 72 εκατομμύρια δίσκους από το 1973 όταν και έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση στην Αυστραλία.

 

Link.png Site: http://www.nytimes.com/2015/06/30/business/media/ac-dc-songs-will-be-added-to-streaming-services-like-apple-music.html?partner=rss&emc=rss&_r=0[/url]']The New York Times