Σημαντικές αντιδράσεις στα διεθνή φόρουμ, έχει προκαλέσει η απόφαση της Creative να μην επιτρέψει την διάθεση drivers που διορθώνουν την ελαττωματική συμπεριφορά καρτών ήχου στα Windows Vista ενώ αφήνει να εννοηθεί οτι επέλεξε τον περιορισμό δυνατοτήτων λόγω εμπορικής πολιτικής.

 

Αν και η Creative λέει ότι οι κάρτες είναι «Vista Ready» η λειτουργία τους στα Vista σε αντίθεση με τα XP στα οποία δεν παρουσιάζουν κανένα πρόβλημα, χαρακτηρίζεται από πολλά σφάλματα και ελλείψεις. Ευτυχώς όμως, οι κάτοχοι των καρτών αυτών μπορούν να έχουν την εύρυθμη συμπεριφορά χάρη σε, όχι κάποιο patch της Creative, αλλά στον Daniel_K που έγραψε και διέθεσε drivers που διορθώνουν τα bugs των καρτών και παρέχουν τις ίδιες δυνατότητες και τα πλήρη χαρακτηριστικά των καρτών και στο λειτουργικό σύστημα Windows Vista.

 

Εντύπωση προκάλεσε όμως η αντίδραση της Creative. Αντί με κάποιο τρόπο να συνεργαστεί με τον Daniel_K ώστε να διορθώσει τους προβληματικούς drivers και να δώσει στους πελάτες της τα χαρακτηριστικά που διαφημίζει και που φυσικά πληρώνουν, έστειλε ένα email με το οποίο ζητάει την διακοπή της διάθεσης των διορθωτικών του drivers.

 

Δείτε το email που έστειλε η Creative στον Daniel_K και διαβάστε μερικά από τα σχόλια στο φόρουμ της Creative (το συγκεκριμένο thread ξεκίνησε την Παρασκευή και έχει φτάσει αισίως τις 157 σελίδες! )

 

Source.png Πηγή: pcw.gr