Αρνητικό κλίμα φαίνεται πως έχει δημιουργηθεί μεταξύ της Apple και της Spotify, καθώς η δεύτερη αρνείται να εγκρίνει την αναβαθμισμένη έκδοση της εφαρμογής του Spotify για το iOS, δημιουργώντας προβλήματα στην ομαλή λειτουργία της πλατφόρμας.

Η Spotify, υποβάλλοντας σχετική επιστολή στην αμερικανική εταιρεία, την κατηγορεί ευθέως για αθέμιτο ανταγωνισμό, λέγοντας ότι η συμπεριφορά της θα προκαλέσει "σοβαρή ζημιά" στους χρήστες της, κατακρίνοντας τη νέα πολιτική συνδρομών και "in-app" πληρωμών (την οποία η Apple έθεσε σε ισχύ μετά το WWDC 2016), λέγοντας ότι χρησιμοποιεί τη διαδικασία έγκρισης για να κάνει το Spotify λιγότερο ανταγωνιστικό σε σχέση με το Apple Music.

 

Όπως συμβαίνει και με άλλες iOS εφαρμογές, οι συνδρομητές της Spotify επιβαρύνονται με 3 δολάρια, χρήματα τα οποία καταβάλλονται ως τέλη χρέωσης για το App Store της Apple. Ωστόσο, η Spotify ανακοίνωσε πρόσφατα ότι προσφέρει έως και τρεις μήνες premium συνδρομής με χρέωση $0.99 το μήνα, αρκεί κανείς να εγγραφεί μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της, σε μία προσπάθεια να προσελκύσει περισσότερους χρήστες - γεγονός το οποίο δυσαρέστησε την Apple.

 

Μάλιστα, υπήρξαν αναφορές ότι η Apple απείλησε την Spotify με πλήρη απόσυρση της εφαρμογή από το App Store, αν η σουηδική εταιρεία δεν σταματούσε να προωθεί τη συγκεκριμένη προσφορά σε κατόχους iOS συσκευών. Η Spotify διατηρεί μία βάση 100 εκατομμύρια συνδρομητών, εκ των οποίων τα 30 εκατομμύρια επί πληρωμή, τη στιγμή που το Apple Music περιορίζεται στους 15 εκατομμύρια συνδρομητές.

 

Link.png Site: Engadget