Η διοργανώτρια αρχή GSMA ανακοίνωσε μία νέα συμφωνία επέκτασης συμβολαίου, που διατηρεί την έκθεση στην πόλη της Βαρκελώνης για τουλάχιστον ακόμη 1 χρόνο.

Η Mobile World Congress μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις παγκοσμίως για φορητές συσκευές, θα διοργανώνεται στη Βαρκελώνη τουλάχιστον μέχρι το 2024. Η πόλη της Καταλονίας φιλοξενεί την έκθεση ήδη από το 2006 και από το 2013 διοργανώνεται στον εκθεσιακό χώρο Fira de Barcelona Gran Via.  Η προηγούμενη συμφωνία με την GSMA είχε γίνει το 2011 με την οποία η έκθεση θα συνεχίζονταν στον ίδιο χώρο έως και το 2023.

Η GSMA αναφέρει ότι η παράταση ενός έτους επιτεύχθηκε αφού και οι δύο πλευρές εργάστηκαν στην επίλυση των επιπτώσεων που έφερε η ακύρωση της φετινής έκθεσης λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού. Ούτως η άλλως, αρκετοί μεγάλοι εκθέτες είχαν ήδη αρχίσει να ακυρώνουν τις εμφανίσεις τους, αρκετές μέρες πριν την ανακοίνωση της GSMA.

Η οργάνωση της έκθεσης είχε αρχικά δηλώσει πως δεν θα υπάρξουν επιστροφές χρημάτων αλλά έκτοτε ανακοίνωσε ένα πακέτο αποζημιώσεων για τους εκθέτες. Το πακέτο θα περιλαμβάνει είτε επιστροφή χρημάτων σε ένα μέρος του ποσού είτε πίστωση που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μελλοντικές εκθέσεις. Για παράδειγμα, όσοι ξόδεψαν περισσότερα από £5,000 έως και £150,000 μπορούν να πάρουν πίσω τα μισά χρήματα ενώ εναλλακτικά μπορούν να λάβουν 125% πίστωση των χρημάτων που έχουν ήδη πληρώσει για τα επόμενα τρία χρόνια.

Ωστόσο, αρκετές εταιρίες είχαν ήδη πληρώσει τόσο τα έξοδα μεταφοράς όσο και τα έξοδα στέγασης ενώ αρκετοί πόροι είχαν δαπανηθεί για τη δημιουργία πρωτότυπων μοντέλων αλλά και τις παρουσιάσεις στα περίπτερά τους. Για μικρές εταιρίες, αυτό μπορεί να είναι ένα μεγάλο μέρος του marketing προϋπολογισμού τους. Την ίδια στιγμή όμως και η πόλη της Βαρκελώνης έχασε αρκετά χρήματα αφού η έκθεση είναι προορισμός για χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Ο John Hoffman, διευθύνων σύμβουλος της GSMA δήλωσε:

Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, είναι πάντα σημαντικό να κοιτάμε μπροστά. Το οικοσύστημα της GSMA που περιλαμβάνει και την έκθεση MWC στη Βαρκελώνη η οποία θα διοργανωθεί το 2021, αποτελεί μέρος της διαδικασίας της οικονομικής ανάκαμψης. Επεκτείνοντας τη συμφωνία μας έως και το 2024, αποδεικνύουμε τη δέσμευσή μας απέναντι στο οικοσύστημά μας αλλά και την αμοιβαία επωφελής εργασιακή μας σχέση. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να αναφέρουμε ότι είχαμε τεράστια υποστήριξη και δεσμεύσεις από πολλούς εκθέτες για τις επόμενες εκθέσεις.

Tech Radar