Το πράσινο φως για την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών και την κατασκευή υποδομών υπέρ-γρήγορου Ίντερνετ έδωσε η Ofcom στη Βρετανία. Η απόφαση θα δώσει τη δυνατότητα στην British Telecom να προχωρήσει στην επένδυση 1,5 δισεκατομμυρίου λιρών για το δίκτυο, παρέχοντας σε είκοσι εκατομμύρια νοικοκυριά πρόσβαση πολύ υψηλών ταχυτήτων.

 

Η BT είχε ήδη ξεκαθαρίσει ότι θα προχωρούσε σε μια τέτοια κίνηση μόνο υπό την προϋπόθεση ότι η ρυθμιστική αρχή, Ofcom, θα παρείχε τη δυνατότητα ικανοποιητικής απόδοσης της επένδυσης. «Η απόφαση μας είναι ξεκάθαρη: Δεν τίθεται κανένα νομοθετικό εμπόδιο στην ανάπτυξη γρήγορων ευρυζωνικών συνδέσεων» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ofcom, Εντ Ρίτσαρντς. «Επιδιώκουμε την προώθηση των επενδύσεων αλλά και τη διασφάλιση του υγιούς ανταγωνισμού στο μέλλον».

 

Το νέο δίκτυο θα περιλαμβάνει την εγκατάσταση οπτικών ινών που θα παρέχουν ταχύτητες σύνδεσης από 40 έως 60 Mbps, με ένα εκατομμύριο νοικοκυριά να φτάνουν ταχύτητες μέχρι και 100 Mbps. Μάλιστα, η πρόσφατη ανακοίνωση της Virgin Media για παροχή υπηρεσίας 50 Mbps, χαρακτηρίζεται θετική και ευνοϊκή για τους καταναλωτές.

 

Ταυτόχρονα, η Ofcom δήλωσε ότι θα ελαχιστοποιήσει τις παρεμβάσεις στον σχεδιασμό και κατασκευή του δικτύου, προστατεύοντας ωστόσο ταυτόχρονα τα συμφέροντα των καταναλωτών. Ο διευθύνων σύμβουλος της BT, Ίαν Λίβινγκστον χαιρέτισε την κίνηση, δηλώνοντας ότι έθεσε βάσεις και προσδοκίες για όλη τη βρετανική αγορά και την εξέλιξη των τηλεπικοινωνιών.

 

Source.png Πηγή: pathfinder.gr