Ύστερα από το τελευταίο κενό ασφαλείας που αντιμετώπισε η υπηρεσία του Dropbox πριν λίγες ημέρες, η ομάδα ανάπτυξής του ανακοίνωσε μέσα από το επίσημο blog της ορισμένες αναθεωρήσεις και αλλαγές των όρων χρήσης που αφορούν τη βελτίωση της υπηρεσίας.

 

Αρχικά υπενθυμίζεται ότι το Dropbox χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση στις υπηρεσίες του, παρ' όλα αυτά οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα εάν το επιθυμούν να χρησιμοποιούν και τρίτες λύσεις όπως το TrueCrypt. Επίσης, η εφαρμογή της ίδιας της υπηρεσίας για φορητές συσκευές αναβαθμίστηκε έτσι ώστε να κρυπτογραφούνται τα μεταδεδομένα όποτε αυτό υποστηρίζεται.

 

Η δεύτερη αλλαγή αφορά τον αριθμό των αντιγράφων των αρχείων των χρηστών που λαμβάνονται αυτόματα από το Dropbox. Πιο συγκεκριμένα, όταν οι χρήστες ανεβάζουν ακριβώς ίδια αρχεία που έχουν ήδη ανεβεί από άλλους χρήστες, δεν κρατείται διπλό αντίγραφό στους servers του Dropbox αλλά όλοι μοιράζονται τα ίδια δεδομένα. Για το λόγο αυτό παρατηρούμε πολλές φορές ότι τα αρχεία μας ανεβαίνουν πολύ γρήγορα στην υπηρεσία.

 

Επίσης ξεκαθαρίζεται ακριβώς το τι είδους δεδομένα συλλέγονται κατά τη χρήση της υπηρεσίας. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι αποθηκεύεται η χώρα του χρήστη, το λειτουργικό του σύστημα, το ID των συσκευών του κά. Διευκρινίζεται ότι τα δεδομένα που συλλέγονται θα χρησιμοποιηθούν για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας χρήσης με την υπηρεσία του Dropbox.

 

Ολόκληρα τα κείμενα των ανανεωμένων κανονισμών του Dropbox θα τα βρείτε στο παρακάτω link.

 

Link.png Site: blog.dropbox.com