Η συνεργασία δύο από τους μεγαλύτερους παρόχους τηλεφωνίας στη χώρα μας, της Vodafone και της Wind, επεκτείνεται πλέον και στα δίκτυα νέας γενιάς σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση των δύο εταιρειών.

Συγκεκριμένα η Vodafone και η Wind, προχώρησαν σε υπογραφή «Μνημονίου Αμοιβαίας Κατανόησης» με στόχο την υλοποίηση και χρήση δικτύων σταθερών υποδομών νέας γενιάς από κοινού με τη χρήση οπτικών ινών. Η συνεργασία των δύο εταιρειών προβλέπει συγκεκριμένες δεσμεύσεις αλλά και χρονοδιάγραμμα σε επενδύσεις για την υλοποίηση των δικτύων νέας γενιάς, χωρίς να υπάρχει για την ώρα κάποια πιο συγκεκριμένη αναφορά.

 

Ήδη από τον Φεβρουάριο του 2014, οι δύο εταιρείες έχουν προχωρήσει στη σύσταση της εταιρείας Victus Networks με ισόποση συμμετοχή και με στόχο τη μερική κοινή χρήση των δικτύων 2G/3G στην περιφέρεια και σε συγκεκριμένες αστικές περιοχές.

 

«Προχωράμε στο μεγάλο βήμα δημιουργίας σταθερών υποδομών νέας γενιάς, γιατί πιστεύουμε ότι θα διαδραματίσουν κυρίαρχο ρόλο στην καθημερινότητα του Έλληνα και στην ανάπτυξη μιας ανταγωνιστικής ψηφιακής οικονομίας στην χώρα μας» επεσήμανε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της WIND Ελλάς, Νάσος Ζαρκαλής.

 

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας, κ. Χάρης Μπρουμίδης δηλώνει ότι «Έχουμε δεσμευτεί να προσφέρουμε στους πελάτες μας ό,τι καλύτερο υπάρχει στις νέες τεχνολογίες, μέσω συνεχών επενδύσεων στο δικό μας δίκτυο και της επιδίωξης για στρατηγικές συνεργασίες όχι μόνο στο κινητό αλλά και στο σταθερό δίκτυο. Παράλληλα, πιστεύουμε ότι απαιτείται μακροπρόθεσμη αντίληψη και επενδύσεις σε τεχνολογίες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του μέλλοντος, προκειμένου η Ελλάδα να μπορεί να υποστηρίζει την καινοτομία και την οικονομική ανάπτυξη».