Η D-Link ανακοίνωσε ότι επεκτείνει το προϊοντικό της χαρτοφυλάκιο για το έξυπνο σπίτι ανακοινώνοντας ένα νέο 5G router.

Με την ονομασία 5G NR Enhanced Gateway (DWR-2010) είναι ένα από τα πρώτα ρούτερ 5G στον κόσμο για οικιακή χρήση. Όπως θα γνωρίζετε, τα ασύρματα δίκτυα 5G, όχι μόνο υπόσχονται υψηλότερες ταχύτητες στο Internet και ταχύτερα downloads για φορητές συσκευές και smartphones, αλλά αρκετά γρήγορο «wireless Internet» που θα μπορούσε να αντικαταστήσει τις ενσύρματες broadband συνδέσεις για το σπίτι.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το μόνο που απαιτείται για να απολαμβάνετε μελλοντικά υψηλές ταχύτητες Internet στο σπίτι είναι μία κάρτα SIM για το router, που χωρίς άλλες εγκαταστάσεις ή ρυθμίσεις, θα σας προσφέρει εξαιρετικά γρήγορο WiFi – έως και 40 φορές ταχύτερο από την μέση ταχύτητα broadband (70Mbps) στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την D-Link.

Το 5G NR Enhanced Gateway (DWR-2010) της D-Link υποστηρίζει τόσο το φάσμα συχνοτήτων κάτω της συχνότητας 6GHz όσο και το φάσμα συχνοτήτων στις ζώνες mmWave και απευθύνεται περισσότερο σε παρόχους υπηρεσιών Internet, παρά στους απλούς χρήστες και καταναλωτές, με τις εταιρείες να έχουν τη δυνατότητα να το παραμετροποιήσουν στα μέτρα τους πριν το εγκαταστήσουν στους πελάτες τους. Σε μερικά χρόνια ωστόσο, όπως λέει η D-Link, ενδέχεται να είναι ρεαλιστική -τουλάχιστον για ορισμένους χρήστες- η σκέψη της αντικατάστασης της σύνδεσης broadband στο σπίτι με 5G για να απολαμβάνουν υψηλές ταχύτητες WiFi, και τότε είναι που οι λύσεις του είδους μπορεί να «εισέλθουν στο παιχνίδι». Το 5G home router της D-Link, DWR-2010, αναμένεται να διατεθεί μέσα στο δεύτερο μισό της χρονιάς με τιμή άγνωστη για την ώρα.

IMG_20190109_173809.jpg.23790606fd5fd0ee282d58cac5ef859b.jpg