Το 5G πλησιάζει, και στην Κορέα, όπως αναφέρουν τοπικά μέσα, ο τηλεπικοινωνιακός πάροχος SK Telecom πραγματοποίησε την πρώτη βιντεοκλήση μέσα από ένα δίκτυο 5G.

Η βιντεοκλήση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του CEΟ της εταιρείας Park Jung-ho με ένα διευθυντικό στέλεχος της SK Telecom που βρίσκονταν στη Σεούλ, χρησιμοποιώντας ένα πρωτότυπο 5G smartphone της Samsung και με τις πρώτες εντυπώσεις να κάνουν λόγο για «ποιότητα κλήσης καθαρότερη από αυτή που πραγματοποιείται μέσω LTE δικτύου». Ο επικεφαλής του τμήματος mobile της Samsung, DJ Koh, ανέφερε ότι η εταιρεία του συνεργάστηκε στενά με την SK Telecom προκειμένου να ξεκινήσουν τη διάθεση 5G υπηρεσιών εμπορικά, ενώ όπως είναι γνωστό, η Samsung θα παρουσιάσει το πρώτο της 5G smartphone μέσα στον επόμενο χρόνο. 

Εκτός από την SK Telecom, και άλλοι κορεατικοί πάροχοι όπως η KT και η LG Uplus, έχουν λανσάρει εμπορικά 5G δίκτυα στη Νότια Κορέα αν και αρχικά οι σχετικές υπηρεσίες είναι διαθέσιμες σε εταιρικούς πελάτες. Η επέκταση στους καταναλωτές πάντως δε θα αργήσει αφού αυτή αναμένεται να ξεκινήσει τον προσεχή Μάρτιο. 

Σε επίπεδο συσκευών, το 2019 θα δούμε αρκετά 5G μοντέλα από γνωστούς κατασκευαστές όπως από την OnePlus, την LG καθώς και μια ειδική έκδοση του Mi Mix 3 της Xiaomi η οποία θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2019 στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Apple αναμένεται να δώσει τη σχετική υποστήριξη στο iPhone το Φθινόπωρο του 2020.

TNW