Τα έργα υποδομής και αναβάθμισης των τηλεπικοινωνιακών υποδομών γύρω από τα δίκτυα οπτικών ινών στη χώρα μας συνεχίζονται, με την τελευταία ενημέρωση να έρχεται από τον ΟΤΕ που έχει αναλάβει και το μεγαλύτερο έργο.

Στο δελτίο τύπου, ο ΟΤΕ αναφέρει ότι έχει προχωρήσει σε αναβάθμιση καμπινών που είναι συνδεδεμένες με οπτικές ίνες στις 13.000, κάτι που επετεύχθη σε διάστημα 8 μηνών, ολοκληρώνοντας έτσι το πλάνο που είχε καταθέσει ο Όμιλος στην ΕΕΤΤ για την Α’ φάση του Κανονισμού Δικτύων Νέας Γενιάς. Έχοντας πλέον το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών στη χώρα με συνολικό μήκος διαδρομής 43.000 χιλιομέτρων, ο ΟΤΕ θα προχωρήσει σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση σε αναβάθμιση και άλλων 3.000 καμπινών, μια ενέργεια που αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 23 μήνες.

 

Σε δήλωση του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, αναφέρει σχετικά: «Υλοποιούμε το μεγαλύτερης έκτασης έργο αναβάθμισης τηλεπικοινωνιακών υποδομών των τελευταίων δεκαετιών, τοποθετώντας οπτικές ίνες σε όλη την Ελλάδα. Χρόνια τώρα, επενδύουμε σε δίκτυα οπτικών ινών ως απαραίτητη προϋπόθεση για την ψηφιακή ανάπτυξη της χώρας και την επίτευξη των στόχων της Ε.Ε. για την ευρυζωνικότητα. Είμαι υπερήφανος για τους ανθρώπους του Ομίλου ΟΤΕ, που κατέφεραν σε χρόνο-ρεκόρ να φέρουν τις οπτικές ίνες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, υπηρετώντας το όραμά μας να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο με την τεχνολογία».

 

Με την ολοκλήρωση του έργου, 2.9 εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε 650 πόλεις, κωμοπόλεις και οικισμούς της Ελλάδας θα έχουν πρόσβαση σε δίκτυο οπτικών ινών της Cosmote, ένας αριθμός που αντιστοιχεί σε πάνω από το 60% των συνδέσεων της χώρας.. Τελικός στόχος και αναπόσπαστο μέρος των τεχνολογικών σχεδίων του Ομίλου ΟΤΕ είναι η οπτική ίνα να φτάσει στο σπίτι (Fiber to the Home).