Όσον αφορά τους άντρες, οι επιλογές αντισύλληψης είναι περιορισμένες, με το προφυλακτικό να αποτελεί την κυριότερη και πιο συχνή επιλογή. Εντούτοις, ο εφευρέτης Clemens Bimek επιθυμεί να προσφέρει μια μέθοδο, χάρη στην οποία η αντισύλληψη θα ελέγχεται με το πάτημα ενός διακόπτη.

Ο λόγος για το Bimek SLV project, το οποίο περιλαμβάνει μικροσκοπικά εμφυτεύματα που δεν επιτρέπουν στο σπέρμα να εισέλθει στην εκφορητική οδό, εφόσον ο διακόπτης έχει οριστεί στην αντίστοιχη επιλογή. Πρόκειται για μια μέθοδο που, εάν πετύχει, θα προσφέρει σίγουρη αντισύλληψη, δίχως να αποκλείει από τον χρήστη την επιλογή να κάνει παιδιά μελλοντικά, εάν το επιθυμήσει.

 

Εάν ο χρήστης αποφασίσει να κάνει παιδιά κάποια στιγμή μελλοντικά, το μόνο που χρειάζεται είναι το πάτημα του διακόπτη. Η συγκεκριμένη μέθοδος αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2018, ωστόσο ενδέχεται να μην αποτελεί τέλεια λύση.

 

Αρχικά, το κόστος για την ίδια τη συσκευή και την επέμβαση για την τοποθέτησή της αναμένεται υψηλό, καθώς θα ανέρχεται στα $5.460. Επιπλέον, θα πρέπει να λάβει κλινική έγκριση, προτού αρχίσει να εφαρμόζεται.

 

Επιπλέον, ορισμένοι ανησυχούν ότι τα εμφυτεύματα θα μπορούσαν να τραυματίσουν το γεννητικό σύστημα, οδηγώντας με αυτό τον τρόπο ακόμη και σε στειρότητα. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για μια μέθοδο που ελέγχει μόνο τη σύλληψη παιδιών και δεν προστατεύει τον χρήστη από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

 

https://www.youtube.com/watch?v=nPk7No9mnWQ

 

Link.png Site: Engadget